Artikel top billede

Sommerfavoritter: Mejers yndlingsteknologier

Direktør for Innovation Lab, fremtidseksperten Preben Mejer, er stærkt begejstret for fire gamle produkter, der alligevel er helt nye.

Computerworld har spurgt Preben Mejer, Lab Agent og direktør i Innovation Lab videnscenteret, om hvilke ting fra teknologiens verden, der begejstrer ham mest lige nu.

Og det er fire velkendte produkter, der er havnet på den ellers så fremsynede innovationsgurus liste.

"De ting, jeg nævner her, er alle ting, jeg har i forvejen og er blevet begejstret for. Desuden er der tale om fire produkter, som i princippet fandtes i forvejen, men som er blevet genfødt som bedre produkter," siger Preben Mejer.

Men også brugervenlighed er et vigtigt nøgleord, når Preben Mejer skal forklare, hvorfor listen ser ud, som den gør.

"Den røde tråd, i de ting jeg nævner, er, at det er eksisterende produkter, der rent funktionelt løftes en klasse op, og har stort fokus på brugervenlighed. Slut med brugsanvisninger. Og det er også den vej, udviklingen kommer til at fortsætte," siger han.

Fremadrettet har Preben Mejer store forventninger til blandt andet det intelligente hjem, hvor flere og flere enheder kobles sammen i hjemmets netværk, ligesom han også glæder sig til at videotelefoni i HD-kvalitet for alvor bliver muligt i hjemmet.

Desuden, mener han, er belysning et område, vi kan forvente fremover bliver en hel del sjovere end i dag.

"LED-teknologien åbner op for en hel masse spændende muligheder på designfronten, fordi man ikke længere skal tage hensyn til, at man skal kunne skifte pæren. Det betyder, at vi kommer til at se en masse nye og fede typer belysning," siger han.

Klik på 'næste side' for at se, hvad der begejstrer Preben Mejer netop nu.

Preben Mejers yndlingsting

Nokia N8

"Nokias efterhånden desperate forsøg på at genføde sig selv som topen af poppen i smartphones efter et par fusere.

N8 bliver en vinder, den er godt designet, og den tager fantastiske billeder. Den har et 12 megapixel kamera, kan optage video i HD, vejer 130 gram, og så virker den gennemført i alle ender og kanter. Jeg ville tage den fremfor iPhone 4.

Samtidig tyder det på, at Symbian-styresystemet tilsyneladende har en vej frem. Der har ellers været meget snak om, at det ville blive skubbet ud af de andre systemer på markedet. N8 er en high-end Symbian telefon, der overrasker positivt," forklarer Preben Mejer.

Office 10 og windows7 - et dream team

"Vista - Microsofts svar på Ford Edsel og det mest upopulære produkt i it-branchen - er omsider gået på pension.

Windows 7 er en drøm. Det er stabilt, hurtig opstart, nul bøvl. Og den endnu bedre nyhed er, at office 10 har gået i samme skole. Det er velfungerende, logisk og klippestabilt.

Selvom vi har brugt Windows og Office i 100 år, så er det første gang, jeg kan huske, at jeg virkelig er blevet begejstret for et produkt i den genre."

Electrolux dampovn

"Det har indtil fornylig ikke været muligt at bruge dampovne rent privat. En dampovn tilbereder maden ved hjælp af damp - stor overraskelse. Det betyder, at kød bevarer saft og grøntsager bevarer smag.

En dampovn er teknisk meget avanceret, og derfor noget man bruger i et restaurantkøkken. Men electrolux har lanceret en high-end dampovn til privat brug, og ud over at maden bliver bedre, så bruger dampovne også mindre energi.

Her er der ligeledes tale om, at man tager et produkt, som vi alle kender og bruger til dagligt, og giver det en ny dimension. Mange af os troede vel, at når nu vi har fået varmluft og mikrobølger, at så var der nok ikke så meget mere at komme efter i den sfære. Men så kommer der alligevel noget nyt."

TDC TV

"TV bliver en del af internettet, og med TDC TV kan man se alverdens kanaler via bredbånd. Man kan også få det hele over i en browser.

Man kan optage og afspille, og det endda i flere rum rundt omkring i hjemmet. Har man først prøvet denne brugervenlighed, gider man ikke bøvle med gammeldaws fjernsyn," lyder det fra Preben Mejer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere