Artikel top billede

"Jeg finder det helt uacceptabelt - og ødelæggende for opbygning af et velfungerende marked for it-ydelser til den kommunale sektor - at der fortsat er så mange kommuner, der ikke overholder udbudsreglerne," siger direktør Tom Togsverd fra ITEK under Dansk Industri.

ITEK kalder kommuners udbudsfusk uacceptabelt

Kommunernes manglende vilje til at gå i udbud er både uacceptabelt og ødelæggende for it-markedet, mener ITEK under Dansk Industri.

It-brancheforeningen ITEK, under Dansk Industri, kalder den nye udbudssag, hvor 16 kommuner har tegnet KMD-kontrakter uden om udbud, for "uacceptabel".

Forleden kunne Computerworld afsløre, at 16 kommuner har tegnet KMD Opera-kontrakter uden om udbud. Forklaringerne fra kommunerne blev af en ekspert betegnet som "hjælpeløse".

"Jeg finder det helt uacceptabelt - og ødelæggende for opbygning af et velfungerende marked for it-ydelser til den kommunale sektor - at der fortsat er så mange kommuner, der ikke overholder udbudsreglerne," siger direktør Tom Togsverd fra ITEK under Dansk Industri.

Han peger på, at navnligt når det gælder jobcenter-løsninger, er der alternativer til KMD's Opera.

"Kommunernes Landsforening har selv indskærpet over for deres medlemmer, at udbudsreglerne skal overholdes, og at det er i kommunernes egen interesse, at de medvirker til, at flere leverandører kommer på banen," siger Tom Togsverd.

Efter Konkurrencestyrelsens kendte 29 KMD Opus-kontrakter ulovlige har Dansk Industri og ITEK drøftet situationen med KL og KOMBIT.

Og her blev der ifølge ITEK-direktøren givet tilsagn om, at alle opgaver kommer i udbud, og at "processerne herfor vil blive tilrettelagt på en sådan måde, at flest mulige leverandører kan komme til fadet".

"Det er fortsat min forventning at KL og KOMBIT vil leve op til disse tilsagn. I lyset af de nye oplysninger vil vi fra DI ITEK's side følge sagen nøje," siger Tom Togsverd.

"Det er i alle virksomheders langsigtede interesse, at vi får normaliseret markedet for it-ydelser til den kommunale sektor. Kommunernes selv vil blive de største vindere ved en sådan normalisering," slår han fast.

KMD burde have fortalt om gråzone

Tidligere har ITEK kritiseret KMD.

Det skete efter Konkurrencestyrelsen dømte 29 KMD Opus-kontrakter ulovlige.

"Det ville nok have klædt KMD, at de havde rådgivet kommunerne om, at de måske befandt sig i en gråzone, men det er jo svært, hvis du selv sidder på flæsket," sagde Tom Togsverd dengang.

I øjeblikket undersøger Konkurrencestyrelsen KMD selv.

KMD, der har en årlig omsætning på omkring tre milliarder kroner og 3.000 ansatte, blev i 2008 købt af ATP og en kapitalfond.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere