Artikel top billede

Windows Phone 7 får open source database

Microsoft stiller ikke en database i Windows Phone 7 til rådighed for udviklere, men nu kan udviklere anvende en open source database.

Open source-teknologi gør det nu muligt for udviklere at anvende en database på Windows Phone 7.

Godt nok har Windows Phone 7 allerede SQL Server Compact Edition installeret, men den er indtil videre kun tilgængelig fra Microsofts egne programmer.

Der er ikke noget tilgængeligt API, der gør det muligt for tredjepartsudviklere at anvende den kompakte SQL Server CE-database.

Men nu er der hjælp til udviklere, der ønsker mulighed for at anvende en database på Windows Phone 7.

Det engelske firma Appa Mundi har nemlig porteret open source databasen Perst til Microsofts seneste mobil-styresystem.

Alternativ til serialiserede XML-filer

Perst er en fuld objekt-orienteret database, som med et lille storage-fodaftryk kan køre hurtigt i et miljø med begrænset memory.

I dag kan Windows Phone 7 gemme applikationsdata som serialiserede XML-filer, hvilket ifølge Andrew Wigley fra Appa Mundi, "er fint for simple data."

Ved at anvende Perst får udviklere "rigtig relationsdabase-lignende egenskaber" til rådighed, hvilket gør det nemmere at gemme, søge og fremfinde store mængder af data.

Enkel portering

Porteringen er sket uden de store anstrengelser.

"Jeg ville ønske, at jeg kunne sige, at det krævede en masse avanceret softwareudvikling, men i virkeligheden var porteringen af databasen ret simpel," fortæller Andrew Wigley.

Det skyldes, at firmaet McObject, der står bag Perst-databasen, i januar 2010 gjorde det muligt at anvende Perst sammen med Microsoft's Silverlight 3 værktøjer og runtime.
Silverlight er et centralt element i Microsofts udviklerstrategi for Windows Phone 7.

"Jeg tog blot deres database-kode og fjernede de bidder af koden, som ikke kunne kompilere på en Windows Phone 7, og lavede nogle få workarounds for andre bidder af koden," forklarer Andrew Wigley.

"Alt i alt ændrede jeg kun 5 procent af databasekoden, men jeg brugte selvfølgelig en masse tid på at udtænke og teste koden," siger han.

Portering nu del af Perst-projektet

Nu har McObject indlemmet Andrew Wigleys portering i den officielle Perst-distribution og McObject supporterer nu også Perst på Windows Phone 7.

Perst findes også i en udgave rettet mod Googles mobil-platform Android.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere