Artikel top billede

NemID sikrer lille vækst hos PBS

En lille stigning i omsætning og resultat blev det til for PBS i 2009. It-service-området voksede kraftigt med blandt andet udviklingen af NemID.

PBS, der er virksomheden bag blandt andet Dankortet, Betalingsservice og NemID, kom ud af 2009 med en stigning i omsætningen på tre procent, så den samlede omsætning nåede 2,49 milliarder kroner.

Resultatet blev forbedret med tre millioner kroner, så overskuddet endte på 394 millioner kroner.

"Når man tænker på, at vi er en finansiel service-virksomhed, i et meget kriseramt år, er vi godt tilfredse med et resultat, der stort set er på linje med 2008. Det vidner om stabilitet i indtjening og forretningsmodel," siger Jesper Bramming, der er finansdirektør i PBS.

PBS oplevede blandt andet den økonomiske afmatning ved, at banker og virksomheder har været mere tilbageholdende med at investere i nye løsninger, hvis det krævede større investeringer.

Selskabet opererer med tre forretningsområder: betalingskort, betalings- og informationsformidling og it-service.

Mens omsætningen på betalingskorts-området var faldende, trak de to andre områder op.

It-service er i vækst

Den største vækst skal findes på it-service-området, hvor omsætningen steg med hele 36 procent i forhold til 2008. Blandt andet drevet frem af arbejdet med NemID, der er udviklet og drevet af DanID, som er et selskab i PBS koncernen.

"Det altoverskyggende inden for it-service er selvfølgelig udviklingen af NemID. Løsningen er nu ved at blive rullet ud i hele landet. Da det er en stor totalløsning inden for sikkerhed i samfundet, har det selvfølgelig været yderst vigtigt, at det var et projekt, vi lykkedes med," siger Jesper Bramming.

Dog er it-service-området, selvom det vokser kraftigt, stadig en lille del af forretningen i PBS med cirka 14 procent af den samlede omsætning.

Internethandlen fortsat stigende

Selvom 2009 var et kriseår, var internethandlen stadig stigende, og den udgjorde en stigende del af den samlede handel med kort.

PBS oplever, at internettet bliver en stadig mere central afsætningskanal for virksomheder. Således var der ved udgangen af 2009 over 16.000 internetforretninger, der tog imod dankort. En stigning på 19 procent i forhold til 2008.

Væksten i internethandlen har dog været endnu mere markant i det nye år, hvor danskerne i stor stil har trukket dankortet frem, når der skulle betales på nettet. I første halvår af 2010 rundede internetomsætningen for dankort 14 milliarder. En stigning på ikke mindre end 42 procent i forhold til første halvår 2009.

I år vil der stadig være fokus på udvikling af nye produkter hos PBS, blandt andet er der store forventninger til området for mobilbetaling, hvor PBS er ved at udvikle en nye løsninger.

Forventninger om en forsat økonomisk afmatning gør dog, at PBS forventer et overskud for 2010 på linje med resultatet i 2009.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere