Artikel top billede

Sådan vil S få alle danskere med på it a-holdet

Socialdemokraterne vil opprioritere danskernes it-færdigheder, så der ikke opstår b-hold. Samtidig skal flere it-kundskaber giver produktivitetsgevinster for erhvervslivet. Se her hvordan.

Ifølge IT- og Telestyrelsens it-barometer har cirka 40 procent af danskeren svage it-færdigheder.

Det vil Socialdemokraterne gerne gøre op med og fremlægger derfor planen: "It for alle." En plan der kommer til at koste 100 millioner over de næste 5 år.

"IT bliver en vigtigere og vigtigere del af den verden, vi lever i, derfor er det et samfundsproblem, når næsten 40 procent af danskerne har så svage it-færdigheder, at de eksempelvis ikke kan vedhæfte en fil til en mail," siger Socialdemokraternes it-ordfører Yildiz Akdogan i en pressemeddelse.

Målet med planen er, at have halveret andelen af borgere med svage it-færdigheder i 2015.

Gratis it-kursus til alle

Blandt initiativerne i planen er et gratis it-grundkursus til alle, der måtte have lyst. Kurset skal tilbydes gennem biblioteker, aftenskoler og oplysningsforbund.

Et andet punkt i planen er, at der skal etableres et frivilligt korps af it-hjælpere på borgerservicecentrene.

På den måde kan danskere, der har svært ved it, få hjælp til at komme i gang med at bruge de digitale selvbetjeningsløsninger.

"Gode it-færdigheder er en vital del af at være borger i et moderne samfund. Derfor er det vigtigt, at vi satser på dette område, samtidig er gode IT-færdigheder i befolkningen jo også en forudsætning for at høste fordelene ved at digitalisere det offentlige," siger Yildiz Akdogan i en pressemeddelse.

It skal give produktivitetsgevinster

Et tredje punkt fra planen er, at der skal etableres et it-rejsehold, som kan tage ud til virksomheder og kortlægge medarbejdernes it-kundskaber og lægge en plan for, hvordan de kan forbedres.

Specielt i erhvervslivet er der meget at hente ved øget brug af it. For eksempel påpegede en rapport fra Teknologisk institut i 2007, at danske virksomheder misser produktivitetsforbedringer på 80 milliarder kroner fordi, de ikke udnytter it godt nok.

Læs videnskabeministerens kommentar her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere