Artikel top billede

Det grå guld går shop-amok i internet-butikkerne

Kvinder og mænd, unge og gamle, folk med lave og folk med høje indkomster. E-handel er blevet for alle, og specielt nogle af de ældre er blevet særdeles hyppige e-handlere.

Danskerne er vilde med internethandel.

Omsætningen på Dankort-betalinger på nettet er steget med hele 42,1 procent i første halvår 2010 sammenlignet med samme periode sidste år.

Samtidig er det hele den danske befolkning, der er kommet med på e-handels vognen, viser en ny analyse fra Dansk e-handelsanalyse, som FDIH står bag i samarbejde med PBS og Post Danmark.

Analysen viser, at der en forholdsvis jævn fordeling på tværs af køn, alder og indkomst hos de danske e-handlende.

"Den her analyse viser, at internettet er for alle, og det er vi selvfølgelige glade for," siger Annette Falberg, der er administrerende direktør i FDIH.

Ældre storshopper

Selvom der stadig er flere unge end ældre, der e-handler, så går de ældre til den, når de først kommer i gang.

Således er det 13 procent af de ældre over 65 år, der handler 11 gange eller mere om måneden. For de 18 til 34 årige er det tal kun fire procent.

"Før i tiden var internethandel stadig for de unge og trendsættere, sådan er det ikke længere. 65+ er for alvor kommet med på vognen, og det er jo fantastisk," siger Annette Falberg.

Derfor synes hun også, at virksomheder, der har ældre i målgruppen, bør overveje nettet, hvis ikke allerede de har en internetbutik.

"De ældre er i den grad klar til nettet, og det er der helt sikkert nogen, der skal tage det med i deres markedsførings- og udviklingsbetragtninger," siger Annette Falberg.

Hun nævner, at populære varer hos de ældre blandt andet er bøger, rejser og billetter til forskellige arrangementer.

De fysiske butikker går på nettet

Annette Falberg tror, at den store stigning i internethandlen blandt andet skyldes, at mange virksomheder, som danskerne kender fra den fysiske verden, er kommet på nettet.

"Når butikkerne er kendt fra den virkelige verden, giver det brugerne en større grad af tryghed," forklarer Annette Falberg.

Det er heller ikke længere nogen helt uvæsentlig del af den samlede omsætning, som stammer fra internethandel.

Således kommer 10 procent af den samlede omsætning på Dankortet fra handler på nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere