Artikel top billede

Lego-medarbejdere vil have den dyre smartphone

iPhonen er ikke den ideelle virksomhedstelefon. Alligevel er den på vej ind flere steder, og hos Lego er den ved at vælte HTC af samlebåndet.

Hvilken smartphone foretrækker du? 

I den danske Lego koncern er tendensen klar. iPhonen er på vej til at dominere virksomhedens smartphonebeholdning, der tidligere bestod udelukkende af HTC-telefoner med Windows Mobile-platformen. Det gælder, selvom andre smartphones er meget bedre til integration med infrastrukturen, siger Senior Director i Lego koncernens it-afdeling, Esben Viskum.

I Lego tog man for første gang smartphones i brug i 2004. Esben Viskum, forklarer at virksomheden  oprindeligt valgte at køre med Windows Mobile-platformen på HTC-telefoner, fordi den passede godt ind i virksomhedens infrastruktur. Og gode, centrale muligheder for styring af telefonerne ud fra sikkerhedsmæssige perspektiver samt settings og lignende, gjorde den attraktiv.

Men de telefoner, der benytter Windows Mobile, og platformen i sig selv udgør ikke noget godt mobilt operativsystem, mener Esben Viskum.

"Det betød, at vi stod med et tilbud til medarbejderne om smartphones, som vi ikke var specielt stolte af. Det var noget, som var godt ud fra en infrastrukturmæssig synsvinkel, men det var bare ikke godt i en brugers hænder," siger Esben Viskum og fortsætter.

"Og så er Lego nok også en virksomhed med rigtig mange kreative sjæle og rigtig mange folk, der synes om lækkert design og sådan noget. Så der var et meget kraftigt drive mod, at vi skulle kigge på iPhonen."

Velfungerende platform

Således begyndte Lego for halvandet år siden at tilbyde iPhones, og det er i dag den telefon, der trækker mest blandt medarbejderne.

"Du er nødt til at forholde dig til, at der er et overlap mellem private interesser og virksomhedens interesser i forhold til de enheder, vi bærer rundt på. Og det er helt klart noget af det, der gør, at iPhonen finder vej ind til virksomheder," siger Esben Viskum.

Han påpeger, at iPhone-platformen i kølvandet på populariteten udvikles hen imod at blive en mere troværdig virksomhedstelefon. Men lige nu er det altså ikke den bedste.

"Med rene infrastrukturbriller er Blackberry den bedste platform. Windows Mobile er også okay. iPhonen er noget, der er vokset ud af forbrugermarkedet. Den er i vores øjne god nok til at blive anvendt i virksomheder ud fra et infrastruktur- og sikkerhedsmæssigt synspunkt, men man kan lige så godt være ærlig og sige, at det ikke er en infrastrukturmæssig drøm," fortæller Esben Viskum.

Men trods manglerne valgte man alligevel at adoptere iPhonen. Det skete, fordi den ifølge Esben Viskum stadig er en fremragende telefonplatform, som fungerer godt sammen med koncernens mail-system, kalender, kontaktperson-integration og lignende.

En risiko der er værd at løbe

Computerworld har tidligere skrevet om risikoen ved at bruge smartphones i virksomheder.

Hos Lego sikrer man telefonerne ved at sætte pin-kode på. Og derudover har de mulighed for remote-wipe, så de kan slette data på en mistet telefon, hvis den stadig er online.
Men ellers er sikkerheden ikke nogen stor hovedpine.

"Grundlæggende set slæber medarbejderne jo rundt på virksomhedsdata på en mobildevice, der er en sikkerhedsrisiko forbundet med. Man kan jo tabe den, mens den er ulåst, eller en person kan stjæle den og dermed få adgang til vigtig data. Men der mener vi, at sandsynligheden er så tilpas lille, at fordelen ved at have dem er væsentlig større," siger Esben Viskum.

Han mener ikke, at man kan tale om sikkerhed i absolutte termer. Der vil derimod altid være tale om et kompromis.

Produktivitet i højsædet

Gevinsten, der ophæver risikoen, er først og fremmest produktivitet.

"Vi har medarbejdere, som med en smartphone i hånden arbejder og sender e-mails fra hvor som helst i verden når som helst. Man kan sige, at det måske lidt er et led i den her trend med, at arbejdsliv og fritidsliv på godt og ondt smelter mere sammen," fortæller Esben Viskum.

Men der er ingen tvivl om, at smartphonen er kommet for at blive, og det er planen, at den i fremtiden skal integreres mere i den samlede telefoni-løsning. For eksempel i kraft af virtuelle møder. Derudover har Esben Viskum en profeti.

"Tidligere holdt vi smartphoneplatformen ren ved kun at have Windows Mobile. Så fik vi iPhonen ind som ny platform. Jeg vil gætte på, at vi i løbet af de næste et til to år er nødt til at forholde os til endnu en platform, Android for eksempel," siger Esben Viskum og fortsætter.

"Så vil der være et eller andet fantastisk produkt, der kan noget lækkert, men er på en Android-platform. Men jeg ser det ikke som et problem, for de funktionaliteter, vi benytter på telefonerne, vil være understøttet på de store mobile platforme," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere