Artikel top billede

Fjern din dårlige online-omtale for 10.000 kroner

Du kan få tavlen visket ren i søgemaskinerne, hvis du er villig til at betale for det.

Har du haft en rigtig skidt sag, som fremtidige kunder helst ikke skal høre for meget om?

Så få den smidt fra søgemaskinernes forsider og ned til side 49, hvor de færreste alligevel kigger.

Sådan lyder rådet fra et af de webbureauer, Webdanmark, der arbejder med søgemaskineoptimerings-afarten reputation management, der går ud på at beskytte selskabernes renskurede facade på søgemaskinen, der ofte fungerer som forbrugernes indgang til nettets milliardvis af sites.

Webdanmark har mærket en øget forespørgsel efter reputation management, efter Computerworlds Stein Bagger-historie om at fjerne gamle spor på nettet brød gennem mediemuren for halvandet år siden.

Online marketingskonsulent Michael Perry fra Webdanmark mener, at eksempelvis Dell sagtens kan få fjernet de negative historier fra blandt andet dr.dk om på søgemaskinernes forsider efter en meget omdiskuteret Kontant-udsendelse på DR i vinters.

Frygter forbrugerne

Men rengøringen kræver, at der bliver postet tid og penge nok i indsatsen, fordi eksempelvis DR-sitet har en høj rangering i Google-søgemaskinen.

"Vi hører selv specielt fra business-to-consumer-virksomheder, der er meget bevidste om, hvordan private forbrugere anskuer dem. For alle har jo utilfredse kunder på et tidspunkt, og privatforbrugere har aldrig før haft så nemme værktøjer til at svine en virksomhed til," fortæller online marketingskonsulent Michael Perry fra Webdanmark.

Han indskyder, at kundelisten både tæller virksomheder med dyre og billigere produkter, og fælles for dem alle er, at de ønsker at tage sig godt ud i en Google-søgning.

"Selvom 20 procent af alle netbrugere ved, hvor de skal hen, så bruger de søgemaskiner i stedet for URL'er. Derved bliver virksomhederne sårbare på nettet, hvis der er mange negative historier," forklarer Michael Perry.

Brug vennerne til bekæmpelse af fjenderne

Et selskab som Webdanmark tager fra 10.000 kroner og helt op til 100.000 kroner for at fjerne uønskede historier fra søgemaskinernes første sider - og beløbet kan snildt stige markant, hvis det drejer sig om en meget omdiskuteret sag på store, tunge sites.

Webdanmarks måde at tilgå søgemaskineoptimeringen foregår ved, at web-bureauets kunder indgår omtale-aftaler med sine tilfredse kunder og leverandører.

På den måde vil kundernes store leverandører med høj troværdighed i eksempelvis Google-indekset hjælpe til at få neutrale eller positive til at ligge højt i en søgning på firmanavnet og derved presse de negative historier længere ned på søgemaskine-siderne.

Andre bureauer med speciale inden for reputation management opretter simpelthen nye hjemmesider og blogs, hvor der bliver linket på kryds og tværs for at presse de gode historier til tops i søgemaskinen.

Omvendt kan virksomheder og eksempelvis politiske partier også få presset negative historier om konkurrenter og modstandere til tops i søgeresultaterne. Men der sætter Michael Perry fra Webdanmark grænsen.

"Det er nok kun et spørgsmål om tid, før vi ser den slags, men for os er det etisk uansvarligt," fortæller han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere