Artikel top billede

Dell kaster milliarder efter storage-virksomhed

Dell køber virksomheden 3PAR, der laver storage-teknologi, blandt andet virtualisering, til overpris.

6,7 milliarder kroner.

Så meget vil Dell slippe for virksomheden 3PAR.

3PAR laver teknologi, der kan hjælpe virksomheder med at opbevare deres data mere effektivt. Blandt andet ved hjælp af virtualisering. Der skriver Wallstreetjournal.com.

Dell har betalt en ikke helt ubetydelig overpris for firmaet. 3PAR bliver nemlig købt for over 100 kroner per aktie. Næsten dobbelt så meget som de 56 kroner, aktiekursen lukkede på i fredags.

For Dell, der tjener cirka halvdelen af selskabets omsætning på pc'er, er det virksomhedens seneste forsøg på at få en større bid af virksomhedernes investeringer i datacentre.

3PAR's produkter er i konkurrence med blandt andet produkter fra storage-giganten EMC, Japanske Hitachi, Hewlett-Packard og IBM, skriver Wallstreetjournal.com.

I de seneste år har Dell været opfattet som værende bagud i forhold til konkurrenterne HP, IBM og Oracle, der har styrket deres software og tjenester henvendt til virksomheder i kampen om vækst.

Blandt andet Oracles opkøb af Sun og Hewlett-Packard køb af 3com.

Dell har dog også været på banen. Så sent som i juli købte de firmaet Oscarino, som fremstiller storage-teknik.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere