Artikel top billede

Sådan vil Intel spinde guld på McAfee

ComputerViews: Du kan kun optimere hardwaren, hvis du kontrollerer softwaren.

ComputerViews: Det har krævet tilløb i Intels bestyrelseslokale at nå frem til beslutningen om at gennemføre selskabets største opkøb nogensinde og lægge gigantiske 45 milliarder kroner på bordet for sikkerhedsselskabet McAfee.

Alligevel har der ikke været så meget at rafle om. Håbet er nemlig, at købet kan være den store rambuk, der kan hamre Intel godt og grundigt ind på markederne for mobile apparater - og ikke mindst embeddede systemer.

Det er markeder, hvor Intel hidtil har haft svært ved at manifistere sig - og det i en tid, hvor det netop gælder om at tilkæmpe sig en position på disse markeder, som står til at eksplodere med massive vækstrater i de kommende år.

Hvor er sammenhængen?

Umiddelbart er der ikke meget sammenhæng mellem en chipproducent, der endda ikke sælger pc'er eller mobiltelefoner til slutkunder, og en producent af sikkerhedssoftware og sikkerhedsløsninger.

Ræsonnementet er imidlertid, at betydningen af digital sikkerhed vokser i markedet. Kunderne vil have sikre produkter, der nemt og uden besvær kan beskytte dem mod malware og hackere - ikke mindst, fordi flere og flere apparater forbindes til internettet.

Det er her, at Intel ser de store muligheder.

Opløbet vil på sigt kunne betyde, at Intel vil bygge sikkerheds-teknologier direkte ind på selskabets chips, der altså i sig selv dermed vil blive et sikkerhedsprodukt. Det vil kunne give Intel en markant konkurrencefordel i forhold til selskabets konkurrenter.

Mobil-markedet i sigte

Det primære mål i Intels sigtekorn er imidlertid det hastigt voksende marked for chips til avancerede mobile apparater, som Intel tidligere har bedyret en ekspansion på til næste år.

Dette marked domineres i øjeblikket af Arm Holdings, og det er Intels håb, at implementeringen af McAfees sikkerhedsteknologier vil gøre Intels tilbud på området så attraktive, at de vil blive valgt fremfor konkurrenternes produkter.

Det vil ske, fordi Intel med købet af McAfee får mulighed for at kontrollere softwaren i en grad, så det bliver muligt at optimere og perfektionere selskabets hardware til at udnytte softwaren bedst muligt.

Derfor vil det kunne tage flere år

Det er dog en proces, der kan komme til at tage lang tid.

Det er en kompliceret affære for chip-designere at programmere, udvikle og implementere ændringer i silicium.

Det kan dermed sagtens komme til at tage flere år, inden McAfee-opkøbet kommer til at slå igennem i Intels produkter.

Sikkerhed er kommet for at blive

Det er dog altid en begyndelse.

Sikkert er det, at Intel med opkøbet sender et klart signal til konkurrenterne om, at sikkkerhed vil blive et tungt konkurrenceparameter på fremtidens chipmarked, der vil have vægt på de mobile apparater.

Det må regnes for givet, at Intels konkurrenter nu overvejer at gå i selskabets fodspor med parallelle opkøb af sikkerhedsselskaber.

Det gælder ikke mindst hovedrivalen AMD, der dog næppe har råd til at købe det mest oplagte og det tungeste sikkerhedsselskab på markedet netop nu, Symantec, men som må formodes at kigge i retning af andre og mindre sikkerheds-selskaber.




IT-JOB

Optum Computational Engineering ApS

SW developer

Dynamicweb Software A/S

Tech Team Lead
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere