Sony nu med gennemsigtigt spejl

Nyt kamera fra Sony er tungt lastet med GPS og smarte videofunktioner, men det mest interessante findes under kølerhjelmen: Et gennemsigtigt spejl. Det giver en række fordele for fotografen - se her hvilke.

Normalt sidder der et spejl i et spejlreflekskamera, der banker op og ned, i takt med du hamrer løs på udløseren.

Men hvad sker der, hvis spejlet bygges af et tyndt, gennemsigtigt materiale? Det har Sony eksperimenteret med, og resultatet er α55.

Ved at udnytte den nye transparente spejlteknologi er kameraet hurtigt til at fokusere.

Det skyldes, at spejlet ikke skal lukke op og i for lyset. Dermed er der mulighed for at skyde op mod ti billeder i sekundet, så der er større chance for at ramme det helt rigtige øjeblik.

Når en billedserie fyres af, lyder det som et helt lille maskingevær.

Lyden er dog noget snyd, da spejlet - som normalt leverer lyden - ikke åbner og lukker. Men kameraet sørger for at levere følelsen af at stå med et "rigtigt" spejlreflekskamera.

Kameraet virker ikke voldsomt stort, som nogle spejlreflekskameraer har en tendens til. I går fik vi under en pressefremvisning mulighed for at skyde løs med Sony α55, og ved et normalt greb om kameraet gled lillefingeren ind under bunden. Det var ikke dediceret generende, men hvis du har en ordentlig klo, kan ergonomien måske drille.

Det er den transparente spejlteknologi, som gør det muligt at skabe det lille kamerahus, og vægten er da også på sølle 441 gram. Det lægger dermed ikke op til en rygskade, selv om det skal med på farten.

GPS og HD-video
Sony α55 skyder billeder i en opløsning på 16 megapixels (4912 x 3264), og det håndterer både jpg og raw-format. Desuden er det udstyret med en GPS-funktion, der kan geo-tagge dine billeder.

Der er desuden blevet plads til videooptagelse, og det nye kamera er i stand til at skyde HD (1080i).

Også videodelen har fået glæde af det gennemsigtige spejl, da α55 er udstyret med autofokus. Det er ikke alle spejlreflekskameraer med video, der har det - eller er gode til det. Desuden kan kameraet optage i 29 minutter, før det skal have en pause.

Som en bonus er kameraet udstyret med en række funktioner, der skal gøre det nemmere at tage flotte billeder. Blandt andet en automatisk HDR-funktion (læs mere om HDR her) der sørger for, at kameraet tager tre billeder hurtigt efter hinanden og sammensætter det til ét veleksponeret billede med et højt dynamisk område.

Sony α55 er ude i butikkerne til oktober, og prisen er 7.200 kroner inklusive et 18-55 mm objektiv.

Kameraet har også en lillebror, der hedder Sony α33. Det har lidt fattigere specifikationer: 14 megapixel fotos, syv billeder i sekundet og ingen GPS.

Sony α33 er ude i butikkerne i september, og prisen er 6.300 inklusive et 18-55mm objektiv.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere