Artikel top billede

Foto: Torben Klint. (Foto: Torben Klint)

Kommunerne opruster synligheden på nettet

Hvad hjælper kommunernes selvbetjeningsløsninger, hvis borgerne ikke kan finde dem? KL løfter her sløret for, hvordan de selvbetjente services skal markedsføres og opsnuses online.

I takt med, at det offentlige Danmark står over for en hidtil uset digitaliseringskamp drevet af spare- og effektiviseringskrav, er kommunerne så småt begyndt at ruste sig til den nye virkelighed.

Fra 2015 skal kommunerne ifølge planen have frigjort omkring en milliard kroner via øget digitalisering, og her står kommunale selvbetjeningsløsninger helt centralt i dansen om sparegrisen.

Men hvad hjælper de flotte ord om de store beløb, hvis borgerne ikke kan finde de kommunale selvbetjeningsløsninger ude på verdens vidtspændende web?

"Jeg vil endnu ikke kalde det normal praksis i kommunerne at tænke i søgemaskine-optimering. Men det er helt afgjort en praksis og en kompetence, som er mere og mere efterspurgt i kommunernes webafdelinger," forklarer specialkonsulent fra Kommunernes Landsforening (KL) Bjørn Borre.

Han fungerer som projektleder for kommunernes ambitioner om fuld digital kommunikation mellem kommuner, borgere og virksomheder om to år - den såkaldte e2012-målsætning i det offentlige.

Find og udfyld
I dag er det lige godt og vel 10 procent af borgerne, der hjælper sig selv - og ikke mindst de overbelastede medarbejdere i kommunerne - ved at selvbetjene sig på nettet.

Det tal, forventer KL, vil stige til 30 procent om to år. I 2015 er målet, at over halvdelen af landets voksne indbyggere kan finde og bruge de kommunale selvbetjeninger. Og derfor har kommunerne fået travlt med at digitalisere.

PR via netbankerne

"Vi ser flere kommuner, som i forbindelse med at de for tiden intensiverer deres digitaliseringsbestræbelser, også gør mere ud af at synliggøre selvbetjeningsløsningerne yderligere," lyder det fra specialkonsulent Bjørn Borre.

"Både ved at omstrukturere hjemmesider, så der er kort fra forside til selvbetjening. Men også ved at tænke i hvordan de via forskellige medier, hvori kommunerne i forvejen kommunikerer, kan styrke profileringen af selvbetjeningsmulighederne," fortsætter han og påpeger, at søgemaskineoptimering er et relevant initiativ at kigge på.

Bank selvbetjening ud til borgerne
For at få synliggjort de kommunale selvbetjeningsservices vil KL også meget gerne have netbankernes hjælp til at markedsføre løsningerne.

Det skal eventuelt ske ved hjælp af links i netbankernes brugergrænseflade.

"Når NemID-udrulningen er fuldt implementeret, er det naturlige næste skridt at tænke i, om mere synlighed af det offentliges selvbetjeningsløsninger i de netbanker, som mange borgere besøger ugentligt, kan være en del af løsningen på mere trafik til selvbetjeningsløsningerne," forklarer Bjørn Borre.

Han understreger, at netbankerne ikke skal bruges som eneste flagskib, men de kan bruges som supplement til markedsføringen af kommunale hjemmesider, borger.dk og søgemaskineoptimeringen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere