Artikel top billede

Udfordring: Danmark skal være attraktivt it-land

Danske it-succeser risikerer at forsvinde ud af landet, hvis vi ikke fremadrettet sørger for at sikre gode forhold for it-branchen.

Læs også: Trods faldende succes: It kan stadig gøre dig rig

Cocom, Giga, Navision, Sonofon. Der findes masser af eksempler på, at salg af danske it-virksomheder har indbragt deres ejere svimlende millionformuer. Og selvom, der kun optræder fire repræsentanter fra it-branchen på årets liste over de 50 rigeste danskere, så mener branchedirektør i ITEK, Tom Togsverd, at vi kan være ganske stolte over de bedrifter, der nu en gang er begået af en lang række danske it-helte.

Men selvom han altså mener, at der er masser af gode eksempler på danskere, der er blevet rige på at sælge deres it-firma, mener han, at der kan være et problem i, at mange af de opkøbte virksomheder forsvinder ud af landet eller bliver lukket ned, som det blandt andet skete for Giga tilbage i 2006.

"Sådan er vilkårene på et globalt marked. Hvis vi har noget, der er spændende, så kommer der nogen og køber det," siger han.

Han mener, at vi i Danmark derfor fremadrettet skal sørge for, at være er et attraktivt sted at have de spændende virksomhedsaktiviteter.

"Og med det mener jeg, at vi skal kunne tilbyde alt fra stærke forskningsmiljøer, til at have let transport til og fra landet. Små og store ting, der tilsammen betyder, at Danmark er et interessant land at drive virksomhed i. Det er her, den største konkurrence ligger," siger Tom Togsverd.

It skal drive udviklingen i de klassiske industrier
Selvom det mestendels er de klassiske industri- og produktionsvirksomheder, der tegner de helt store personlige formuer her til lands, så mener Tom Togsverd ikke, at det er et udtryk for at it-branchen har særligt trange kår i dagens Danmark.

"Tvært imod vil jeg vende den om og sige, at hvis de klassiske industrier vil blive ved med at tjene penge, så er de nødt til i stadigt større omfang at gøre brug af it. Mærsk, som kommer ind på førstepladsen, er et godt eksempel på en virksomhed, der har en kæmpe it-organisation bag sig og bruger det som et aktivt konkurrenceparameter," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere