Artikel top billede

Michael Steen Hansen, CIO i Region Sjælland, mener, at CSC selv er skyld i at nyt system ikke fungerer på sygehuse.

CIO: CSC Scandihealth selv skyld i gamle browsere

Ifølge it-direktøren i Region Sjælland er CSC selv den direkte årsag til, at deres nye indberetningssystem ikke fungerer på sygehusene.

Forleden beskrev nyhedsavisen Dagens Medicin, hvordan et nyt system til indberetning af utilsigtede hændelser i sundhedsvæsnet ramlede. Det viste sig nemlig, at det nye system ikke fungerer sammen med Internet Explorer 6, som stadigvæk er standarden på de danske sygehuse.

Den ni år gamle browser er ellers gennem lang tid blevet kritiseret for en yderst skrantende sikkerhed, og selv Microsoft har været ude og advare i mod, at man bruger den.

I Region Sjælland har man længe forsøgt at opgradere til en nyere browser. Det har bare ikke kunnet lade sig gøre, fordi leverandøren af sygeshusenes hovedsystem, CSC Scandihealth, ikke har kunnet opdatere systemet, så det kunne køre med en nyere browser.

"Set med vores briller er CSC Scandihealth leverandør af begge systemer, som nu skaber overskrifter. Hvis det var mig, havde jeg nok en lidt mere ydmyg tilgang til det, og tog et ansvar for helheden. De ved udemærket godt, at de største brugere af det system, de afleverer, ikke er i stand til at bruge det lige nu, fordi de (CSC, red.) selv hænger i bremsen. I hvert fald hos os," siger Michael Steen Hansen, leder af Koncern IT, Region Sjælland til Computerworld.

Fejlbehæftet release
Han forklarer, at Region Sjælland allerede for tre år siden ønskede at opdatere browserne ude på sygehusene.

Men det system, som nogle af deres vigtigste arbejdsredskaber ligger i, skulle først opdateres til at kunne køre med en nyere browser. Systemet, der er leveret af CSC Scandihealth hedder Opus Suite, og rummer tre vigtige dele: Et notat-, medicin-, og patientadministrativt modul. Derfor kunne man ikke bare skifte browseren ud.

Den release, som CSC omsider kom med her i foråret, kunne ikke bruges.

"Det er ikke en ny problemstilling. Vi har diskuteret det her med CSC i tre år, og de skulle have gjort det sidste år. I den release, som de så frigav tidligere i år, var der en følgefejl, der gjorde, at vi ikke kunne tage den ind. Også selvom den måske teknisk set har løst browserproblemet. Så set med Region Sjællands øjne er de den direkte årsag til, at vi ikke har opdateret," siger Michael Steen Hansen.

I øjeblikket er der ifølge Michael Steen Hansen en ny release på vej, som lander om en måned.

Dermed skulle browserne gerne blive opdateret, og det nye indberetningssystem kunne tages i brug.


Computerworld har været i kontakt med CSC Scandihealth, og afventer en kommentar fra administrerende direktør Freddy Lykke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere