Artikel top billede

Millionerne vælter ud af CSC's datterselskaber

Kun ét ud af fire datterselskaber i CSC Danmark undgår røde tal på bundlinjen. Millionerne vælter ud af selskaberne.

CSC Danmark, der efterhånden kendes som det firma, der ganggang trækker overskrifter om fejlslagne offentlige it-projekter, har netop afleveret årsregnskab for fire af koncernens datterselskaber. Og det kræver en printer med en rød farvepatron at udskrive de tre af dem.

Der er tale om selskaberne CSC Airline Solutions, CSC Consulting Group og CSC Datalab, der hver især står for kæmpe underskudsposter i den danske CSC-koncern.

Kun CSC Scandihealth, der leverer it-systemer til sundhedssektoren, kommer ud af 2009 med en lille fremgang i omsætningen fra 397,6 millioner kroner i 2008 til 405,9 millioner i 2009, samt en pæn bundlinje på 51,5 millioner kroner.

Så godt ser det ikke ud for CSC Datalab, der på trods af en omsætningsvækst, leverer et negativt resultat på 22,6 millioner kroner. Underskuddet skyldes ifølge ledelsens beretning meromkostninger til laboratoriesystemet LABKA II, der helt tilbage i 2007 ligeledes fik en del af skylden for et kæmpe underskud i CSC Danmark.

Underskuddet på de 22,6 millioner er dog reduceret betydeligt i forhold til året før, hvor der stod 44,65 millioner med røde tal.

Skidt år for fly og konsulenter

Også CSC Airline solution, der leverer it-systemer til luftfartsindustrien, har det svært. 38,23 millioner kroner står der med røde tal i selskabets årsregnskab.

Og det er en negativ stigning på 10,3 millioner kroner i forhold til året før.

Virksomheden tilskriver den økonomiske afmatning af verdensøkonomien og dennes negative påvirkning af luftfartsindustrien som den primære årsag til det negative resultat.

Hos CSC Consulting Group, der har kunnet vise pæne resultater i de forgangne år, blandt andet på grund af en gunstig driftsaftale med TDC, har bundlinjen taget et gevaldigt dyk fra positive 31,87 millioner kroner i 2008 til et underskud på 38,56 millioner kroner i 2009.

Omsætningen er faldet med tre procent i forhold til året før, hvilket skyldes, at det ikke er lykkedes at få tilstrækkelige nye opgaver og kunder. Årets resultat er desuden et udtryk for overkapacitet på virksomhedens driftsaftale med TDC, skriver ledelsen i sin beretning.

Det utilfredsstillende resultat betyder, at der er blevet gennemført 'ledelsesmæssige omstruktureringer og iværksat en række initiativer blandt andet med fokus på at udjævne overkapaciteten.'

Hvordan datterselskabernes regnskaber kommer til at påvirke CSC's samlede forretning i Danmark, får vi først at vide senere på ugen, hvor moderselskabet CSC Danmark offentliggør sit årsregnskab.

Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra CSC til million-tabene.




IT-JOB

KM Optics Denmark ApS

IT-tekniker til medicinsk udstyr

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

UI-designer med flair for apps

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere