Artikel top billede

It-leverandører venter på milliardbrev fra Forsvaret

Hele seks it-leverandører modtager inden for kort tid et brev fra Forsvaret. Et af firmaerne er vinder af udbuddet på DeMars til en halv milliard kroner.

Seks danske firmaer venter i disse timer spændt på en kuvert fra Forsvaret, som skal afsløre, hvem der får kontrakten på Forsvarets it-system DeMars (Det koncernfælles management- og ressourcestyringssystem).

Forsvaret sendte allerede sidste år det omdiskuterede it-system i udbud og er nu færd med at vælge, hvilket af de prækvalificerede firmaer, der vinder drift, vedligeholdelse og videreudvikling af det omdiskuterede SAP-system DeMars. 

Forsvarets rygrad

It-systemet er Forsvarets hovednerve, idet mere end 10.000 brugere dagligt er afhængige af systemet for at få organisationen i hele Forsvarets virksomhed med mere end 20.000 ansatte til at hænge sammen.

Således er det DeMars, der holder styr på alt fra arbejdsplaner og løn til opkrævning af husleje og regnskaber. Systemet har afløst flere end 70 andre systemer, som i dag er udfaset.  

Systemet driftes i dag af Siemens IT Solutions, og blev i sin tid sat i verden af IBM. Om ganske kort tid står det klart, hvem der skal drive det store system fremover.  

Begge firmaer er blandt de seks it-leverandører, som spændt venter på at få besked om Forsvarets valg af udbyder. Opgaven betyder arbejde og indtægter for udbudsvinderen i op til 10 år inklusive forlængelser.  

Den anslåede værdi af det nye udbud på DeMars opgøres ifølge udbudsmaterialet til mellem 300 og 500 millioner kroner plus moms for hele udbudsperioden.  

Seks håber på brev

Ud over IBM og Siemens, der i forvejen har erfaringer med DeMars, er NNIT, KMD, CSC og Logica i spil til at overtage udbuddet på Forsvarets kæmpesystem.       

DeMars har kostet Forsvaret mere end en milliard kroner. Trods budgetoverskridelser for mere end hundrede millioner kroner har Rigsrevisionen dog i sin tid udtalt tilfredshed med projektet.    
Budgetoverskridelserne i DeMars har sammen med 14 andre offentlige it-projekter været med til at vride næsten en milliard kroner ekstra ud af statskassen, alene i form af budgetoverskridelser, viser en tidligere gennemgang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere