Derfor kom video-revolutionen bag på Canon

Både danske og udenlandske tv-serier optages nu i HD med spejlreflekskameraer, og det er kommet helt bag på Canon. Det var nemlig slet ikke meningen med videofunktionen. Få forklaringen her.

PHOTOKINA, KÖLN: Bockwürsten sveder på pølsebodens stegepande, men de mange mænd i sorte læderveste haster hurtigt forbi. Der er ikke tid til at spise lige nu.

Over deres skuldre dingler dyre spejlreflekskameraer, og deres øjne er zoomet ind på en håndfuld booth babes i fuld krigsmaling, der slanger sig i lyset fra en håndfuld skarpe projektører.

Vi er på Photokina, en gigantisk messe hvor de nyeste kameraer og objektiver vises frem. Lokale tyskere i campinghabitter og massevis af journalister fra hele verden flokkes om at røre og fotografere gear og grej.

Til fotojournalister

Ud over 3D er spejlreflekskameraer med HD-video den helt store ting og ikke mindst ekstraudstyr, der gør det nemt at få flotte optagelser i kassen uden at ryste på hånden.

De fleste store producenter har de senere år smidt videofunktion i deres kameraer, men efterspørgslen og brug er alligevel kommet bag på Canon:

"Da vi satte videofunktionen i vores kameraer, var det egentlig tiltænkt fotojournalister, så de kunne optage små klip på farten. Men det var en stor overraskelse, at professionelle filmfolk kastede sig over kameraerne," siger Richard Shepherd, der er European Product Specialist for Canons spejlreflekskameraer.

Både dokumentarprogrammer, film og tv-serier optages i dag med spejlreflekskamera, og herhjemme har DR2 optaget Rytteriet med et Canon EOS 1D Mk IV, da det populære radioprogram skulle bringes til live på tv.

Det krævede dog, at fotograferne fik koblet ekstra ting til spejlreflekskameraet, eksempelvis en stor skærm fra Panasonic.

Ifølge Richard Shepherd er de fotografer, der kaster sig over HD i spejlreflekskameraet, især vilde med den store sensor i kameraet og muligheden for at få en lækker, sløret baggrund. Det føles lidt som Hollywood, selv om kameraudstyret ikke har kostet en million kroner.

Stadig begrænsninger

I dag leverer spejlreflekskameraer fantastisk HD-billedkvalitet, men de står fortsat over for nogle gevaldige udfordringer. Hos Canon er det eksempelvis kun muligt at optage video 12 minutter ad gangen, og lyden er langt fra optimal. Det kræver tilslutning af en ekstern mikrofon, hvis lyden skal matche den flotte billedside.

"Man skal huske på, at de stadig er stillkameraer. De er ikke videokameraer", siger Richard Shepherd.

Det går også hurtigt op for folk, der forsøger sig med at optage video med et spejlreflekskamera for første gang - da det er en særdeles vanskelig opgave. Især hvis der zoomes eller panoreres, kan det hurtigt se meget amatøragtigt og rystet ud. Canon har ikke planer om at lancere ekstraudstyr, der gør livet lettere for fotografen, der forsøger sig med HD-video.

Men det er måske også ligegyldigt, for på Photokina stod adskillige producenter klar med løsninger - som den her - der placerer kameraet på et bærbart stativ, hvor der er koblet ekstern skærm til. Det giver fotografen mulighed for at kontrollere fokus og zoom uden at røre ved selve kameraet.

Mens det primært er tredjepartsleverandører, der leverer ekstraudstyr som mikrofoner og stativer, læner Canon sig ikke tilbage for at overlade al det hårde arbejde til andre.

"Vi arbejder i øjeblikket på flere forbedringer inde i selve kameraet, og det er baseret på feedback fra blandt andet professionelle fotografer," siger Richard Shepherd.

Han vil dog ikke ud med præcist, hvad Canon arbejder på - ud over at det skal være nemmere at tage gode billeder ... og video.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere