Artikel top billede

Du skal i gang med virtualisering inden det er for sent

Kun en ud af fire serveropgaver vil være virtuelle ved årsskiftet. Og det er alt for lidt.

Læs mere om virtualisering her.

Computerworld News Service: Analysehuset Gartner vurderer, at hver fjerde serverarbejdsbyrde vil blive båret af en virtuel maskine ved afslutningen af 2010.

Gartner mener, at de store virksomheder bør forsøge at fordoble eller tredoble størrelsen af deres virtualiserings-udrulning. Du kan læse mere om virtualisering her.

"Over 80 procent af de store virksomheder har nu et virtualiserings-program eller -projekt, men kun 25 procent af alle serveropgaver vil varetages af en virtuel maskine (VM) ved afslutningen af 2010," skriver Gartner.

Det antyder, at analysehuset mener, at de store virksomheder ikke er kommet langt nok med virtualiseringen.

Den tungeste udfordring

Virtualisering er ifølge analysehuset "den tungeste udfordring i forhold til infrastruktur og drift."

Der har i årtiet foregået virtualisering på mainframe, men det er i adoptionen af virtualisering på x86-servere, som udgør 90 procent af servermarkedet, at teknologien har oplevet den største vækst.

VMwares kunder inkluderer ifølge virksomheden selv hver eneste virksomhed på Fortune 100.

Men nogle store virksomheder er stadig tilbageholdende med at placere deres mest forretningskritiske applikationer i virtuelle maskiner på grund af sikkerhedshensyn, ydelseshensyn og komplikationer med hensyn til softwarelicenser.

Andelen af virtualiserede arbejdsbyrder bør fortsætte med at stige væsentligt, da TheInfoPro og andre analytikere har rapporteret, at over halvdelen af alle nyligt udrullede servere faktisk er virtuelle maskiner, og at denne andel vil ramme 80 procent i 2012.

Kører på fysiske maskiner

Når Gartner siger, at "kun" en fjerdedel af opgaverne er virtualiserede, betyder det, at mange arbejdsbyrder stadig kører på fysiske maskiner, som de har gjort hidtil.

Hypervisorer - som du kan læse mere om her - er ofte gratis eller billige, så der er ingen problemer med tilgængeligheden i forhold til at konsolidere arbejdsbyrderne på færre fysiske maskiner.

Men "i takt med at virtualiseringen modnes, vil 'den næste store ting' blive automatisering af kompositionen og håndteringen af de virtualiserede ressourcer," vurderer Gartner.
VMware, Microsoft og Citrix, der er de tre største leverandører af virtualisering, fremhæver alle deres evne til at automatisere håndteringen af virtuelle ressourcer og til at opbygge cloud-netværk.

Men de får dog konkurrence fra blandt andet Red Hat og Novell.

Læs mere om virtualisering her.[url=https://www.computerworld.dk/art/39987]

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere