Artikel top billede

CSC satser på gigantisk cloud-datacenter i Danmark

Om senest seks måneder har CSC opgraderet sit danske datacenter i Valby til en cloud enabled sværvægter, der skal betjene hele Norden.

"Vi bygger et public cloud datacenter i Danmark, der skal dække hele Norden. Det sker inden for tre til seks måneder."

Det fortæller Siki Giunta, som er vice president i CSC og øverste ansvarlig for selskabets cloud-indsats på verdensplan. Hun har netop besøgt Danmark og mener, at de danske datacentre er blandt de mest avancerede i verden.

"De er lige på tærsklen til at køre cloud, og mangler blot en god e-handelsplatform, så der er fuld fleksibilitet i forhold til efterspørgsel og services," siger hun.

CSC's datacentre satser på meget standardiserede skyer, som  bruger Vblock VCE (Virtual Computing Environment). Vblock VCE er en infrastruktur-pakke, der integrerer virtualisering, netværk, storage, cpu, sikkerhed og management.

"Lige nu diskuterer vi, hvordan vi får den teknologi til Danmark, så vi skaber det samme miljø over hele verden. Det er simpelthen lettere at administrere på den måde," siger Siki Giunta.

Hun mener, at der vil dukke mange kunder op, når CSC først har gjort en ordentlig sky tilgængelig.

"Sådan har vi set det andre steder. Det lægger godt fra land lige så snart de første kunder er i skyen. De første kunder trækker andre med sig. Der er i hvert fald tilstrækkelig med små og mellemstore virksomheder her til, at det vil kunne betale sig at bygge et cloud center i Danmark."

Det gamle i Valby

I danske CSC ser nordisk salgs- og marketingdirektør Finn Rasmussen frem til etableringen af det danske cloud datacenter.

Det er CSC's eksisterende datacenter i Valby i København, som  skal bygges ud, forklarer han.

"Arbejdet er i fuld gang, så vi inden for tre til seks måneder kan tilbyde 'infrastructure as a service' og derefter første 'platform as a service' (PaaS, red.) i form CSC's CloudLab løsning til udvikling og testmiljøer. København er interessant for kunder i Europa og specielt i Danmark, som med sikkerhed ønsker at vide, hvor deres data befinder sig," siger Finn Rasmussen.

CSC har syv store datacentre på verdensplan, der skal cloud enables, og Valby er altså et af dem, man har besluttet at satse på.

Finn Rasmussen vil endnu ikke fortælle, hvor meget nyt isenkram, der skal købes eller størrelsen på budgetterne.

"Vi har et meget højt sikkerhedsniveau i vores datacenter. Placering af data er ikke afgørende i en cloud-løsning. Alligevel er det interessant at have flere centre at trække på."

Han mener, at vi står ved begyndelsen  af et paradigmeskift i den måde, man udvikler systemer på: Fremover skal de være cloud enabled, ligesom man engang gik fra mainframe til client/server og senest til web.

"Der kommer en bølge af applikationstransformationer, hvor man vil vælge at transformere applikationsporteføljer, fordi det giver mening at lægge dem i cloud'en. Det giver besparelser og fleksibilitet," siger Finn Rasmussen.

Private or public?

CSC håber, at flere kunder vil tage den offentlige sky, public cloud, til sig.

"Cloud er jo ikke bare server-kapacitet. Det er applikationer og forretningsprocesser, der ligger i skyen. Det er her, det er interessant. Det meste af det, der ligger i clouden nu, er forretningsproces uafhængigt. Det er sådan noget som testmiljøer og mail. Men det er jo ikke forretningskritiske faktorer," siger Finn Rasmussen.

CSC's Siki Giunta mener ikke, at der reelt er den store forskel på, om skyen er private eller public.

"Mange siger, at de kun vil lave 'private cloud'. Men hør lige engang: Hvis du er god til at lave private cloud, er du helt sikkert også god til at lave public. Sikkerheden skal være høj uanset hvad. Det diskuteres meget lige nu, men der er ikke den store forskel, som jeg ser det."

Det bliver op til kunderne, hvor meget de ønsker at benytte sig af CSC's tilbud om at køre deres ting i public cloud. Miljøet bliver i hvert fald bygget som fully shared, fastslår hun




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere