Artikel top billede

Sådan tæskede Sten 'Nets' fra Ølstykke mægtige PBS

Striden om domænet nets.dk har i en sjælden grad optaget og engageret Computerworlds læsere. Få hele overblikket over sagens forløb her.

Den 9. september kan Computerworld fortælle historien om, at PBS har fået et problem.

Virksomheden har netop skiftet navn til Nets, men domænet www.nets.dk er optaget - og har været det siden år 2000, hvor det blev registreret af Sten Kristian Axelsen fra Ølstykke.

Steen Axelsen har i mange år haft webdesign som en bibeskæftigelse, og han bruger Nets.dk som hjemmeside for sin lille enkeltmandsvirksomhed.

Nets - altså det gamle PBS - er imidlertid blevet ret interesseret i domænet og forsøger derfor at købe det af Sten 'Nets' Axelsen.

Sagde nej til en kvart million

Han ønsker bare ikke at sælge det. Ikke for 100 kroner, som PBS tilbyder til at starte med, og ej heller for de noget større beløb, som Nets senere tilbyder. 50.000 kroner ender med at blive det højeste bud.

Ja, faktisk har webdesigneren fra Ølstykke tidligere sagt nej til hele 250.000 kroner for samme domæne, da en anden virksomhed bød på på det.

Sten Axelsen ønsker ganske enkelt ikke at sælge. I stedet ender sagen i Domæneklagenævnet, hvor Nets argumenterer for retten til det nu ganske velkendte domæne.

Sagen når dog aldrig at blive afgjort. For den 29. september vælger selskabet at trække sagen tilbage og give Sten Axelsen en undskylning.

Forud for den overraskende beslutning er gået 20 dages medie-storm, hvor ikke mindst Computerworlds læsere engagerer sig voldsomt meget i sagen.

17 artikler og - indtil videre - 165 debat-indlæg er det blevet til i Sten 'Nets'-sagen, der altså nu ser ud til at være definitivt afsluttet.

Få hele overblikket her:
Øverste historie er den seneste om Nets-sagen - den ældste findes nederst.

Nets: Derfor har vi endegyldigt droppet nets.dk
Nets mener fortsat at have en god sag i tvisten om domænet nets.dk. Alligevel er domæne-sagen definitivt et afsluttet kapitel for selskabet.

Sten 'Nets': Jeg frygter, at de kommer tilbage
Domænet nets.dk tilhører fortsat Sten Axelsen, efter at Nets har droppet sagen i Domæneklagenævnet. Men han føler sig ikke overbevist om, at sagen er slut.

Sten 'Nets' sagde nej til en kvart million for nets.dk
Sten Axelsen har tidligere sagt nej til store beløb for domænet Nets.dk. Også PBS har tilbudt ham et stort beløb.

PBS dropper at få domæne fra Sten 'Nets'
PBS, nu NETS, har droppet at få domænet nets.dk og sender nu i stedet en undskyldning til ejeren. Få forklaringen her.

Dansk fagforbund blæser til kamp for Nets.dk-ejer
Dansk fagforbund går aktivt ind i kampen mod PBS, der forsøger at fravriste et domænenavn fra webdesigneren Sten Axelsen.

Det koster kassen at blive trukket ind i domæne-sag
Et lavt gebyr for at indgive en klage i Domæneklagenævnet er ikke kun en fordel. Det kan blive en dyr fornøjelse.

Er god domænenavnsskik blevet en uskik?
Bør internettet overhovedet styres af regler om god skik, og har reglerne som de er i dag overhovedet den rette udformning?

Domænesag kan ende som politisk problem
Ejerlederne og Dansk Iværksætter Forening opfordrer politikerne til at se nærmere på domænelovgivningen, hvis PBS tildeles nets.dk

Sådan vil it-advokat vinde over PBS i Nets.dk-sag
Sten 'Nets' Axelsen har en god sag i kampen mod PBS. Det mener it-advokat Nis Peter Dall, der skal føre sagen på vegne af Nets.dk-ejeren. Læs her, hvordan it-advokaten vil vinde sagen.

Erfaren it-advokat skal føre Nets.dk-sag
Sten 'Nets' Axelsen, der ejer domænenavnet Nets.dk, som PBS kræver overdraget, opruster med slagkraftig advokatbistand i kampen mod PBS.

Computerworld-læsere: Sten 'Nets' styrer i PBS-sag
På nettet har opbakningen til ejeren af Nets.dk været ganske massiv, hvor debattører raser mod PBS. En debattør truer med at indspille en nøgenvideo i PBS's lobby.

Portræt: Manden som er klar til at kæmpe mod PBS
Historien om PBS, der prøver at fravriste enkeltmandsvirksomheden Nets webdesigns domænenavn, handler ikke kun om webadresser og forretning. Det er personligt og starter 50 år tilbage

PBS ejer domænenavne til overflod
PBS, der ønsker at tvangsovertage nets.dk, har i forvejen rigeligt med domænenavne at vælge imellem. Det afslører en søgning hos DK Hostmaster. Mange af domænerne er ikke i brug.

Ekspert: Dumt af PBS at glemme nets.dk
Da PBS skiftede navn til Nets, begik virksomheden en fatal brøler ved ikke at sikre sig, at domænenavnet Nets.dk var ledigt, mener ekspert i online-markedsføring.

It-advokat: Nets.dk-ejer har en god sag
It-advokat Kasper Heine mener, at domæneregistranter, som loyalt har registreret og anvender et domænenavn, generelt står fornuftigt i domæneklagesager.

PBS kendte godt til nets.dk-ejer inden navneskift
Allerede i 2007 blev PBS advaret af Patent- og Varemærkestyrelsen om, at der fandtes en webdesigner, der benyttede navnet Nets.

PBS kræver domæne af webdesigner efter navneskift
Domænenavnet Nets.dk er pludselig blevet penge værd, efter PBS har skiftet navn til Nets. Ejeren af domænet er en mand fra Ølstykke. Og han vil ikke af med domænet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere