Artikel top billede

Iran: Stuxnet er en vestlig konspiration

Iran mener, at det er en vestlig konspiration, der står bag den berygtede Stuxnet-orm, som også har ramt A.P. Møller-Mærsk.

Læs også:

Iran anholder 'spioner' efter Stuxnet-angreb.

Microsoft retter Stuxnet-fejl i Windows XP.

Mærsk: Stuxnet-orm udryddet på vores globale net.

Computerworld News Service: Iran har nu meldt klart ud, at landet er sikker på, at der står en vestlig konspiration bag den Stuxnet-orm, som har inficeret i tusindvis af computere, heriblandt enkelte på Irans eneste atomkraftværk. 
  
En talsmand for Irans udenrigsministerium, Ramin Mehmanparast, anklager flere unavngivne, vestlige lande for at have skabt og distribueret ormen.
 
"Vesten har svært ved at acceptere den udvikling, som Irans fredelige atom-program har undergået," siger Ramin Mehmanparast i det referat fra mødet, som kan findes på det iranske udenrigsministeriums hjemmeside.
 
"De vestlige lande prøver at standse Irans (atom)aktiviteter ved at puste sig op og føre psykologisk krig, men der skal mere til for at få Iran til at opgive sine rettigheder," siger Ramin Mehmanparast til rygterne om, at Stuxnet har været årsag til forsinkelser for atomreaktoren Bushehr.
 
"Der er ikke noget, der kan forsinke Irans atom-aktiviteter, " tilføjer Ramir Mehmanparast. 
 
30.000 Windows-computere inficeret
I løbet af de seneste par uger har myndighederne i Iran indrømmet, at Stuxnet har inficeret mindst 30.000 Windows-pc'er i landet, og heriblandt maskiner, som har været brugt af arbejderne på atomkraftværket Bushehr.
 
Iran har gentagne gange nægtet, at ormen skulle have inficeret industrielle kontrolsystemer på Bushehr, ødelagt faciliteter eller været årsag til forsinkelser.
 
Ifølge det halv-officielle, iranske nyhedsbureau Fars, fortalte Ali Akbar Salehi, som er chef for Irans Atomic Energy Organization, i mandags, at selv om Bushehr ikke vil nå sit fulde produktions-potentiale før i 2011, så vil værket dog nå op på 40 procent af den færdige kapacitet til december.
 
En læk i et opbevaringsanlæg, der siden er blevet repareret, var årsag til den seneste forsinkelse, påstår Ali Akbar Salehi.
 
De vestlige lande, og heriblandt USA, frygter at Irans atom-program i virkeligheden er et dække over udviklingen af atomvåben. Den amerikanske regering regner dog ikke Bushehr-værket for en trussel, eftersom reaktoren i høj grad bliver opereret i samarbejde med Rusland. 

Læs også:

Iran anholder 'spioner' efter Stuxnet-angreb.

Microsoft retter Stuxnet-fejl i Windows XP.

Mærsk: Stuxnet-orm udryddet på vores globale net.
 
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere