Artikel top billede

Med apps-kulturen får udviklerne ny helte-status

ComputerViews: IPhone og Android driver en ny apps-kultur, som kombinerer det bedste fra open source og proprietære løsninger.

ComputerViews: Der er kontant afregning, hvis man bevæger sig ind på markederne for applikationer til for eksempel Apples iPhone eller Tablet og Android.

Det var blot ét af budskaberne på årets JAOO-konference, men klart en tendens som er værd at holde øje med.
 
Med mere end 1350 deltagere er JAOO-konferencen i Århus blevet en af de vigtigste årlige it-begivenheder i Danmark.

Over fem dage kan deltagerne både blive uddannet og oplyst om de nyeste tendenser i softwareudvikling på en uafhængig konference om software.
 
I bund og grund er det stadig Kresten Krab Thorup, som er CTO hos udviklingshuset Trifork, der er drivkraften i JAOO.

Men siden konferencen BEGYNDTE som en begivenhed for Java-udviklere i 1997 er .Net blevet en del af udviklernes virkelighed ligesom mobiludvikling i år har fyldt meget på konferencen.
 
Passion for software
Passion for software er drivkraften.

Og selv om der på den lange liste af sponsorer er de sædvanlige kendte softwareleverandører plus nogle flere, så er uafhængigheden afgørende for mange af de diskussioner og dermed videndeling, som finder sted under sessionerne.
 
Uafhængigheden er uden tvivl afgørende for mange udvikleres valg af JAOO som en begivenhed, der er flere arbejdsdage værd.

Uafhængigheden skaber troværdighed i budskabet om passion for software og giver modsatrettede synspunkter en neutral bane at diskutere på, hvad enten uenigheden gælder detaljer i kodning eller de helt store linier i softwareudvikling.
 
På årets JAOO fortalte Stefan Meisner Larsen fra Trifork på en session om udvikling til Android-platformen.

Han tog afsæt i applikationen MoGuard Alert, som bruges til alarmering via SMS af blandt andet en del frivillige brandkorps i Tyskland.
 
En spændende gennemgang af det praktiske arbejde med kodning af applikationen. Men med til arbejdet hører afsætning på markedet for applikationer til Android-platformen.
 
Ny synlighed
Her oplever Stefan Meisner Larsen for alvor at være i dialog med brugerne. De anmelder softwaren med karakterer og kommenterer både de gode og dårlige oplevelser.
 
"Det kan godt være frustrerende. Hvis man sætter en tidlig version til salg får du lave karakterer. Og det kræver mange bedre anmeldelser, at løfte sig over det," fortalte han i sit indlæg.
 
Den type diskussioner er ikke nye.

Men tankegangen har lige nu fart på godt båret af den apps-kultur som især eksplosionen i iPhone og Android anvendelsen har skabt. 
 
Apps-kulturen
Apps-kulturen kan blive en revolution ikke blot i it-anvendelsen men også ved at gøre udviklerne meget mere synlige som skabere af løsninger.

Måske er formen den gyldne middelvej som vil være tiltrængt mellem den totale åbenhed i open source og de nedrullede gardiner i udviklingen af proprietær software.

Ikke fordi markedsformen løser uenigheden med et trylleslag men fordi den om ikke andet skaber en neutral grund for diskussion mellem brugere og udviklere og alt andet lige styrker passionen for software. 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere