Så vild er fremtidens kamera fra Canon

Det ligner en bizar hårtørrer, men er i virkeligheden Canons bud på fremtidens kamera. Det skyder 60 fotos i sekundet og video i ekstrem høj opløsning, der får HD til at se trist ud. Se det vilde kamera her.

Canon Expo 2010, Paris: I disse dage udstiller Canon i Paris massevis af printere, kameraer og specialudstyr til medicinalindustrien.

Med på Canon Expo 2010 er også prototyper, som Canon forventer, at vi vil se som færdige produkter i den nærmeste fremtid.

Et af de mest bemærkelsesværdige er det såkaldte Multipurpose Camera.

Det ligner egentlig en bizar hårtørrer på afstand, men når man kommer tættere på, afslører LCD-skærmen og Canon-logoet, at der vitterlig er tale om et kamera. Et ganske særligt et af slagsen.

Multipurpose Camera optager nemlig både fotos og video i en opløsning, der er fire gange højere end nuværende HD - og med utrolige 60 billeder i sekundet. Det vil sige, at du kan plukke et otte megapixel foto ud af rækken på 60 fotos.

Vi fik lov at skyde løs med kameraet i går, og detaljegraden er imponerende, når det gælder levende billeder.

Det får næsten almindelig HD til at se lidt trist ud, da opløsningen er oppe på 4096 gange 2160 pixel. Højeste HD-opløsning i vores kameraer i dag er 1920 gange 1080 pixel.

Prototypen har ikke mange funktioner, men det er muligt at zoome ind og ud, samt stille skarpt manuelt hvis man ikke gider bruge autofokus.

Multipurpose Camera er født med et lysstærkt 24-480 mm zoomobjektiv med blændeindstilling helt ned til F1.8, og det sidder fastmonteret.

For at afspille HD i fire gange højere opløsning end normalt kræver det naturligvis også andre fladskærme, end vi er vant til. Dem havde Canon naturligvis stillet op, og de var noget tykkere end de tynde tv, som vi i dag finder i Fona og Elgiganten. Til gengæld stod selv bittesmå ting i billedet knivskarpt.

Kameraet er en letvægter på 2,5 kilo, forklarer Canon. Vi fik dog ikke selv lov at løfte det, da prototypen er boltet fast, så ingen fanatiske it-journalister kunne stikke af med kameraet.

Da Multipurpose Camera er en prototype, er der ingen lanceringsdato eller pris på kameraet, men det er målrettet forbrugere, forsikrer Canon.

Faktisk er fire gange HD-opløsning ikke fuldkommen revolutionerende, da producenten Red i dag allerede producerer kameraer, som er i stand til at fange levende billeder i det format. Med en pris langt over 100.000 kroner er det dog ikke noget, som matcher de fleste it-forbrugeres budget.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere