Artikel top billede

Pas på med cloud computing-paranoia

Stiller du højere krav til din potentielle cloud-leverandør, end du gør til dig selv i dit nuværende it-setup?

Gartner-analytiker Lydia Leong mener ikke, at man skal kaste sig ud i skyen uden faldskærm, men samtidig skal man heller ikke overreagere med cloud-bekymringerne. 

"Virksomheder bliver dybt paranoide, når de rykker ud i skyen," lød det fra Lydia Leong da hun talte på konferencen VMworld i Bella Center.

Flere end 6.000 it-professionelle er i disse dage er samlet for at diskutere virtualisering og cloud computing, og sikkerhed er et de emner, der kommer op igen og igen. Og man skal passe på med ikke at overreagere, mener Lydia leong.

"Hvor meget af det, du beder om, er egentlige behov? Hvad er det, du bare tror, du har brug for, fordi du altid har gjort tingene på den måde? Og beder du service-leverandøren om ting, som du ikke gør i dit eget, interne datacenter?"

Lydia Leong prøver dog ikke at neglicere de sikkerhedsbekymringer, der fornuftigt nok eksisterer, men hun pegede i sin tale på, at cloud computing som koncept jo handler om at opnå stordriftsfordele.

Det kræver at der eksisterer en vis fleksibilitet fra både leverandørens og kundens side. 

"Hvis I insisterer på, at data skal opbevares lokalt, kan det godt ske, at der ikke er leverandører, der kan give gode nok stordriftsfordele, fortalte hun tilhørerne i Bella Center.

"Jo mindre du deler, jo mere koster det. Du får stordriftsfordelene ved at dele ressourcerne."

Den store europæiske udfordring

Gartner vurderer, at de fleste virksomheder i Europa vil ende med at købe cloud-tjenester hos de outsourcing-partnere, som de hele tiden har haft, i modsætning til de amerikanske virksomheder, der i højere grad går efter rene cloud-leverandører som Amazon.

Det skyldes ikke mindst, at europæiske virksomheder er underlangt strenge compliance-krav og derfor ikke kan rykke data ud i datacentre, der er placeret uden for landets eller EU's grænser.

"Vi tror, at den oursourcerede, semi-private sky bliver den dominerende, snarere end den helt offentlige sky," sagde Gartner-analytikeren.

Hun opfordrer virksomheder til at gå i gang med pilot-projekter nu for at få en fornemmelse af mulighederne med cloud computing.

De ting, man blandt andet skal blive klogere på, er hvilke tilgængeligheds-behov, man har, hvor fleksibel man er i forhold til kapacitet, og hvordan man håndterer compliance-udfordringen.
gament.

"Jo mere variabelt dit kapacitets-behov er, jo mere vil du ende med at spare."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere