Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen (Foto: Povl D. Rasmussen)

Analytikere: Så meget er TDC værd

Spekulationerne om TDC's værdi florerer. Se her, hvad aktieanalytikere vurderer selskabet til.

47,9 milliarder kroner.
 
Det er, hvad TDC's aktier er værd på børsen lige nu.
 
Spørgsmålet er dog, om værdien på børsen reelt set er et udtryk for, hvad selskabet er værd.
 
Det har Computerworld spurgt aktieanalytikerne Morten Imsgard fra Sydbank og Lars Terp Paulsen fra Jyske Bank om.
 
"Der er en lille smule handel i aktien, så dens nuværende handelsværdi er ikke så dårligt et bud. Det kan ikke afvises, at køberne (som TDC's ejere skal sælge til, red.) vil kræve en lille smule rabat i forhold til den aktuelle kurs," siger Lars Terp Paulsen.
 
Sydbanks Morten Imsgard mener ligeledes, at TDC's nuværende børsværdi til en vis grad er en indikator.
 
"Når TDC skal sælges, skal det nok sælges med en form for rabat til de nye investorer, fordi så stor en placering ude i markedet kommer ikke til at ske til den kurs, som vi ser nu," siger Morten Imsgard. 
 
Sammenligner med andre 
En værdisætning af et teleselskab kan ske ved at se på selskabets resultat før afskrivninger, renter og særlige poster - kaldet EBITDA i fagsprog. Dette resultat endte på 13 milliarder kroner i 2009, som er det seneste regnskabsår.
 
Ifølge Lars Terp Paulsen vil det være rimeligt at værdisætte TDC til omkring seks gange EBITDA og derefter fratrække selskabets gæld. I TDC's tilfælde er gælden 33,5 milliarder kroner.
 
Det vil sige: (13x6)-33,5 = 44,5 milliarder kroner.
 
Altså et beløb tæt på de 47,9 milliarder kroner, som selskabet er værd ifølge børsværdien. Lars Terp Paulsen sammenligner TDC med andre teleselskaber i Europa. Her er British Telecom Group vurderet til en faktor fire, mens TeliaSonera er vurderet til cirka en faktor otte.
 
"BT Group bliver handlet lavere, men det er fastnetforretning, mens TeliaSonera ligger højere, men her har selskabet et spændende ben i både Europa og Asien. TDC har derimod udsigt til en flad vækst," siger Lars Terp Paulsen.
 
Morten Imsgard fra Sydbank er enig i, at det er rimeligt at beregne TDC's værdi ud fra en faktor seks i forhold til EBITDA-resultatet - og så fratrække gælden.
 
"Omkring seks er et niveau, som andre teleselskaber i Europa handles til, så den værdi, som markedet lægger på TDC, stritter ikke ud," siger Morten Imsgard.

Schweiz-selskab indgår endnu

Det er værd at bemærke, at det schweiziske teleselskab Sunrise stadig er en del af TDC-koncernen, da handlen endnu ikke er godkendt af de schweiziske konkurrencemyndigheder. Derfor indgår selskabets resultat også i beregningen.

De fem kapitalfonde, der ejer 87,9 procent af TDC, har allerede udbetalt udbytte for den handel, selvom den kollapsede i første omgang.

Læs også: TDC-ejere beholder milliardgevinst fra aflyst handel

TDC forsøgte i november sidste år at sælge Sunrise via en fusion med Orange i Schweiz, men de schweiziske konkurrencemyndigheder skød aftalen i sænk.

Det danske teleselskab meldte efterfølgende, at det ville gå rettens vej. Men det droppede TDC i juni. 

I september lød det så fra TDC, at Sunrise nu blev solgt for over 18 milliarder kroner til CVC Capital Partners. Det er den handel, der endnu ikke er endeligt godkendt af de schweiziske konkurrencemyndigheder.

Læs også: Kapitalfonde scorer en halv million i timen på TDC




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere