Artikel top billede

Dansk it-iværksætter indtager 74 lande på halvt år

Hos Tradeshift taler man ikke højt om en PayPal-investering på 100 millioner kroner. Derimod glæder man sig over en mega-vækst, selvom it-direktøren så må agere supporter.

I den danske e-faktura-virksomhed Tradeshift er der stilhed, når journalister fra flere it- og erhvervsmedier ringer og spørger til det eksakte beløb, som PayPal har investeret i selskabet. 

Læs også:
It-avis: PayPal skyder 100 mio. i dansk iværksætter 

Det forlyder ellers på rygtebørsen, at eBay-datterselskabet PayPal har postet omkring 100 millioner kroner i den danske iværksætter-virksomhed, som gik online med sin e-faktura-platform i maj.
 
"Vi er en privat virksomhed og kan ikke kommentere på rygtet," siger Tradeshift-direktør Christian Lanng til Computerworld.
 
Han ønsker heller ikke at oplyse, hvor meget flere andre leverandører har investeret i virksomheden. Han oplyser dog, at flere investorer er involveret i selskabet på nuværende tidspunkt.
 
It-direktøren arbejder som supporter
Og måske har investorerne set en god forretning i Tradeshift, som ifølge Christian Lanng nu findes i 74 lande kun seks måneder efter, at selskabet så dagens lys. 

Læs også:
Danskere vil ændre verdenshandlen med e-fakturaer
 
Det danske iværksætter-selskab er især til stede i BRIC-landene (Brasilien, Indien og Kina), hvor der har været en stor efterspørgsel fra mindre virksomheder efter e-fakturaer, fordi disse små firmaer ikke har lyst til at hoppe med på dyre EDI-løsninger, når de skal handle med Vesten.
 
Men ifølge Christian Lanng er Tradeshift også den e-faktura-virksomhed med det suverænt hurtigst voksende netværk inden for forretningsplatforme i Europa.
 
"Vores vækst er selvfølgelig høj, fordi vi startede på nul i maj. Men vi kender vores egen vækst, og sammenholdt med branchedata kan vi se, at vi vokser hurtigere end alle andre," forklarer han efter et alt andet end forsømt forår og sommer, hvor kundespørgsmål på alverdens sprog har haglet ned over firmaet efter produkt-hype fra flere danske og udenlandske medier.
 
"Alle vores medarbejdere fungerer som supportere for at kunne svare kunderne. Det gælder også mig," siger Tradeshift-direktøren, som dagligt leder omkring 20 mennesker fra hovedsædet i Nørregade i København og yderligere 10 medarbejdere fordelt på salgskontorer i Europa.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere