Artikel top billede

Direktør kan ikke få adgang til Gmail på 11. dag

En dansk direktør fra en it-virksomhed kan på 11. døgn ikke tilgå sin betalte mailkonto hos Google.

"Sorry... account maintenance underway."
 
Den besked har Google nu vist administrerende direktør Jens Hørup i 11 dage, hver gang han prøver at logge ind på sin e-mailkonto hos it-firmaet Amplex.
 
Her sagde hele virksomheden for to år siden goddag til Googles professionelle Gmail konti og farvel til Exchange.

Google-løsningen har virket upåklageligt, og direktøren har anbefalet den til mange andre. Men nu har Jens Hørup i 11 dage ikke kunnet tilgå sin mailkonto.

Selvom han og firmaets it-ansvarlige flere gange har kontaktet Googles supportfunktion har det endnu ikke været muligt for Google at løse problemet, ligesom det heller ikke har været muligt at sætte en tidshorisont på, hvornår problemet er løst.   
 
Virker dybt uprofessionelt
"Det rammer altså min virksomhed rigtig, rigtig hårdt, når jeg ikke kan modtage e-mails," siger Jens Hørup, der fortæller, at når folk skriver til hans adresse, så returneres e-mailen til afsenderen.   
 
"Det er altså både kunder og forretningspartnere, der ikke får deres mails igennem. Og det virker jo dybt uprofessionelt, at en it-virksomhed som os ikke engang kan modtage mails," siger Jens Hørup.
 
Det er ifølge Jens Hørup kun hans egen mailkonto i firmaet, som er berørt. Resten af firmaets mailkonti hos Google virker upåklageligt, ligesom hans kalender og Google docs også virker fint.
 
I øjeblikket ved direktøren derfor ikke, om kommunikation med forretningspartnere og kunder forsvinder ud i intetheden og går tabt, eller om det bliver muligt senere at se virksomhedens vigtige mails.
 
Jens Hørup har ikke hørt om andre i Danmark, som oplever problemet, men fortæller, at man ved en søgning på Google efter fejlmeddelelsen bliver klar over, at andre ude i verden kan have oplevet samme symptomer, uden at de dog behøver at bero på den samme fejl.

Fejlen aldrig set før

Jens Hørup fortæller, at firmaet nu mange gange har været i kontakt med Googles supportfunktion til Gmail, som man i den professionelle udgave kan ringe til. Her er beskeden, at firmaet aldrig har set fejlen før.

Samtidig har det ikke været muligt at give et bud hvad fejlen skyldes, og hvornår den kan løses. Ligeledes er et forsøg på automatisk at videresende direktørens mails til en anden adresse også kikset. 
 
Jens Hørup fortæller, at Google lover en oppetid på 99,9 procent på løsningen. Det regnede han under overvejelserne om Gmail ud til en nedetid på omkring ni timer om året. Men i dag har Jens Hørup på 11. dag ikke adgang til mailkontoen. 
   
Anbefalede Gmail-løsning
Ifølge Jens Hørup var årsagen til overgangen til Google Mail, at firmaet brugte for meget tid på at holde Exchange-servere kørende.

Men også fordi løsningen er nem, fordi huset kører både med både Mac Windows og Linux, som Gmail ifølge direktøren har en god understøttelse af.
 
"Jeg ved, hvor mange virksomheder der er ved at skifte over på Gmail som en del af en outsourcing-strategi. Men moderne virksomheder kan jo ikke leve med, at det kan tage så lang tid at få en e-mail konto op igen," siger Jens Hørup.
 
Hos Google fortæller landechef for Danmark, Peter Friis, at man ikke har hørt om noget lignende, men at han forstår frustrationen, hvis det er tilfældet, at der er tale om en fejl hos firmaet. Samtidig lover han at tjekke op på problemet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere