Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck freelance)

It-forening efterlyser ofre for politi-overvågning

It-politisk Foreninger efterlyser navne, sager og ansigter på danskere, som er blevet uretfærdigt overvåget af politiet.

It-politisk Forening er provokeret, når politidirektøren i København, Johan Reimann, stiller sig op på en overvågnings-konference og taler om, at kun et fåtal blandt 4.000 danskere er nervøse for snageri fra statens side. 

Det skete i forbindelse med Dansk IT's 3.0-konference om overvågning, hvor politidirektøren talte om, at danskerne satte større pris på bekvemmeligheden ved eksempelvis automatiseringen i fortrykte selvangivelser. 

Også selv om det giver Skat muligheden for at rode rundt i alle danskeres indkomster frem for, at vi selv udfylder selvangivelserne i tranlampens skær.   

It-politisk forenings formand, Niels Elgaard Larsen, er lodret uenig med udlægningen, og han kritiserer politidirektørens udlægning af danskernes tilsyneladende afslappede syn på overvågning og samkørsel af offentlige og private databaser. 

"Jeg tror, du undervurderer danskerne. Vi er nogen, der ikke vælger bekvemmelighed over privatlivets fred," tordnede Niels Elgaard Larsen mod Johan Reimann i en spørgerunde. 

Politidirektøren tilkendegav, at han ikke var urolig for privatlivets fred og replicerede med følgende kommentar: 

"Grænsen (for overvågning, red.) bestemmes af demokratiet. Og hvis man føler, at ens privatliv bliver gået for nært, så har enhver en meget enkel måde at gøre op med det på," lød svaret fra Johan Reimann med henvisning til at få indflydelse på demokratiets spilleregler ved at præge sammensætningen af beslutningstagere på Christiansborg. 

Efterlyser ansigter på ofrene

Efter debatten talte Computerworld med formand Niels Elgaard Larsen.

Han peger på, at den omstridte Logningsbekendtgørelse fra 2007 er det mest klokkeklare eksempel på, hvornår overvågningen bliver for meget. 

"Politiet skal bruge alle mulige it-værktøjer til at fange forbrydere, men vi må have klare politiske retningslinjer for, hvornår det bliver for meget. Og jeg er helt sikker på, at der er kommer mere privatliv, når der kommer fokus på problemstillingen med overvågning," forsikrer Niels Elgaard Larsen. 

Han efterlyser derfor konkrete danskere med konkrete eksempler på, at de er blevet uretfærdigt overvåget. 

"Der skal jo personer og ansigter på forsiden af Ekstra Bladet, før folk får øjnene op for problemstillingerne med overvågning," pointerer Niels Elgaard Larsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere