Artikel top billede

Apple-chef Steve Jobs har grund til at bryste sig i sin karakteristiske rullekrave-sweater, efter æble-selskabet i går aftes præsenterede selskabets bedste kvartal-regnskab nogensinde.

Apple overhaler IBM på indtjening med nyt regnskab

Apple præsenterede i går et rekordregnskab, der sender selskabet forbi de fleste it-sværvægtere på indtjeningen.

It-selskabet Apple præsenterede i går aftes sit bedste kvartalsregnskab nogensinde med en omsætning på 109 milliarder dollar og en indtjening på 23 milliarder danske kroner.
 
Alene indtjeningen er en stigning på 70 procent, og dermed slår Apple med sin stålsatte fokus på forbrugermarkedet blandt andet en it-gigant som IBM i samme kvartal.
 
Big Blue, der i de seneste seks år har fokuseret udelukkende på business-to-business-markedet, kunne i den samme periode prale af en kvartalsindtjening på "blot" 19 milliarder kroner i runde tal.
 
Apple har dog en mindre omsætning end IBM, der i samme periode kunne skrive 24,3 milliarder dollars (130,5 milliarder kroner) i sin omsætning.
 
Det betyder, at Apple med sit rekordregnskab er det næstmest rentable it-selskab i USA efter Microsoft, skriver The Wall Street Journal.
 
IPads boostede salget
Salget, der ligger til grund for Apples regnskab, er blandt andet 14,1 millioner iPhones, hvilket er det højeste antal nogensinde og en stigning på hele 91 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år.
 
Til sammenligning afsatte RIM 12,1 millioner Blackberry-telefoner i sit seneste kvartal.
 
Derudover solgte Apple 3,89 millioner Macs, hvilket er det bedste nogensinde og en stigning på 27 procent i forhold til samme kvartal i 2009. Dertil kommer det, at der i seneste kvartal af 2010 også blev langet iPads over disken 4,19 millioner gange.  
 
Salget af Apples iPods på 9,05 millioner enheder var til gengæld en tilbagegang på ni procent i forhold til sidste år.
 
Steve Jobs en stolt mand
Apple-iKonet Steve Jobs var ikke overraskende en stolt mand, da han kunne præsentere rekordregnskabet.
 
"Vi er helt bjergtaget over at kunne fortælle om en omsætning på mere end 20 milliarder dollar og over fire milliarder dollar i indtjening efter skat - begge dele er rekorder for Apple," udtaler han i en pressemeddelelse i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for det seneste kvartal, der samtidig afslutter Apples regnskabsår. 

For hele året kan Apple notere en årlig omsætning på 350 milliarder kroner mod 230 milliarder kroner sidste år.

Samtidig lå indtjeningen i regnskabsåret på 75 milliarder kroner, hvilket også er en markant fremgang sammenlignet med sidste år, hvor Apple tjente 44 milliarder kroner. 

Apple-regnskabet har sendt selskabets aktiekurs på himmelflugt, og i skrivende stund har Apple aldrig klaret sig så godt økonomisk.
 
"Vi har stadig et par overraskelser til gode til resten af dette kalenderår," lover Steve Jobs om fremtidige Apple-lanceringer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere