Artikel top billede

Apple fremviser nyt Mac-styresystem

Apple har fremvist dele af det kommende Mac OS X "Lion." Læs også om de andre nyheder.

Se video fra Steve Jobs' keynote

Computerworld News Service: Det var den næste version af styresystemet OS X, der stjal opmærksomheden under Apples presse-event onsdag, der dog også bød på andre nyheder fra Mac-fronten.
 
Udover smagsprøven på Mac OS X 10.7 - som Apple har givet navnet "Lion" - bød eventen desuden på en opdateret udgave af iLife, en præsentation af desktopversionen af virksomhedens applikation til videokonferencer, FaceTime, og opdaterede versioner af MacBook Air-serien.
 
Apples administrerende direktør Steve Jobs kaldte selv OS X Lion "forretten" ved onsdagens pressebegivenhed, selv om virksomheden ikke tilbød mange detaljer om styresystemets nye funktioner. Lion er planlagt til udgivelse i sommeren 2011.
 
Det centrale fokus for opdateringen af Mac OS X vil være at bringe en del af de kendte funktioner fra det mobile styresystem iOS til desktoppen, heriblandt muligheden for at køre applikationer på fuld skærm og en Launchpad til lancering af applikationer på Mac.
 
Mission Control-funktionen vil udvide Exposé og give brugerne overblik over alle åbne full-screen applikationer, Dock og desktop.
 
App Store på Mac
Mac OS X Lion vil desuden introducere en Mac App Store i forlængelse af den mobile App Store til iPhone, iPad og iPod Touch.

Brugerne vil kunne downloade Mac-applikationer fra forretningen, men Steve Jobs understregede, at udviklerne stadig får mulighed for at sælge applikationer ligesom i dag.

Mac App Store vil åbne om 90 dage til brug sammen med Mac OS X 10.6.
 
Onsdagen bød desuden på opdaterede udgaver af maskinerne i MacBook Air-serien. Apples nye bærbare computere er en blanding af den gamle, ultra-tynde Air-model og virksomhedens iPad-tablet.
 
MacBook Air vil blive sat til salg i to størrelser - med 13,3 tommer og i en helt ny version på 11,6 tommer. Ingen af de to bærbare computere vil indeholde en harddisk, men vil i stedet anvende flash-hukommelse.

Se video fra Steve Jobs' keynote

Nyt iLife og FaceTime

Se video fra Steve Jobs' keynote

Apple kunne desuden afsløre den seneste version af iLife, hvor fokus var på iMovie.

Apples redigeringsværktøj vil indeholde forbedrede muligheder for audio-redigering og funktionen "one step effects", hvor forskellige former for effekter kan skabes nærmest øjeblikkeligt.

Det nye iMovie '11 byder desuden på flere, let tilgængelige designskabeloner, soundtracks og et program til ansigtsgenkendelse kaldet People Finder.
 
Apple brugte desuden en del tid på at beskrive nye funktioner i iPhoto og GarageBand-opdateringerne i iLife '11.

iPhoto vil blandt andet byde på sociale funktioner og på en iOS-lignende fuldskærms-funktion til redigering og fremvisning af fotografier. GarageBand vil blive udstyret med nye værktøjer til instrumenter og optagelse.
 
Apple kunne derudover afsløre desktop-versionen af videokonference-værktøjet FaceTime - samme version som allerede findes til iPhone 4 og iPod Touch.
 
Der er mulighed for at afprøve betaversionen af FaceTime til desktoppen, som blandt andet gør det muligt at gennemføre video-opkald til andre Mac-maskiner og mobile Apple-enheder.
 
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen

Se video fra Steve Jobs' keynote




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere