Send store filer online: Tre fede webtjenester

Har du brug for at sende rigtig store filer - helt op til to gigabyte - online til en kammerat eller kollega, så læs denne artikel, hvor vi præsenterer tre gode webtjenester.

Et langt videoklip er ikke sådan lige at vedhæfte en mail og sende til kammeraten. Men så findes der heldigvis alternative metoder.

I artiklen "Send en stor fil super nemt" skrev vi, hvordan du uden en besværlig og tidskrævende registrering kan sende en fil på op til 100 megabyte til en kammerat.

Men flere læsere har skrevet til os med andre forslag, hvor du kan uploade meget større filer. Vi præsenterer her tre af forslagene, og for alle tre gælder det, at man ikke behøver at registrere sig, før man sender løs.

Transferbigfiles

På Transferbigfiles vælger du, hvilken fil du vil uploade og hvilke mailadresser, der skal modtage den. Modtagerne får en mail med et link til filen, når den er uploadet. Undervejs kan du se, hvor lang tid der er tilbage af processen.

Man kan uploade alt det, man vil, dog må en enkelt fil højst fylde en gigabyte. Vi prøvede at uploade en 50 megabyte stor fil, det tog 18 minutter, og så kan man selv regne sig frem til, hvor længe det vil tage at uploade en gigabyte...

Filerne ligger minimum fem dage online.

Du kan prøve Transferbigfiles her. Tak til Henrik Broe Henriksen for tippet.

MyUpload

MyUpload er en dansk tjeneste, hvor du gratis kan uploade alle de filer, du ønsker. Dog må en enkelt fil maksimalt fylde 500 megabyte.

Det fungerer utrolig enkelt. Du vælger den fil, der skal uploades, og sætter den i gang - that's it! Når filen er blevet uploadet, får du et link, du kan sende til dem, der skal kunne downloade filen.

Vi prøvede at uploade en 50 megabyte stor fil, og det tog kun to minutter. Du kan undervejs se, cirka hvor lang tid der er tilbage.

Ifølge websiden er der ingen tidsbegrænsning på, hvor længe filerne bliver liggende på serveren. Men regn alligevel ikke med, at du kan have dine familiebilleder gemt på siden til evig tid...

Du kan prøve MyUpload her. Tak til Martin Molich for tippet.

Sprend

Sprend er en svensk webtjeneste, hvor du kan uploade to gigabyte-store filer. Du vælger filen, indtaster modtagerens mailadresse og klikker på 'Sprend the file'. Meget enkelt.

Det er muligt at vælge en pinkode-funktion, så modtageren skal indtaste en pinkode for at kunne hente filen, der bliver liggende online i en uge.

Vi prøvede med en fil på 50 megabyte, og det tog kun et par minutter, før filen var uploadet og klar til at blive downloadet af modtageren.

Du kan prøve Sprend her. Tak til Bjarne Damsgaard for tippet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere