Microsoft rammer plet med nyt tastatur

Microsoft har ikke haft stort held med at designe deres egen spilmus, men med spiltastaturet SideWinder X6 rammer de plet. Se her hvorfor.

Microsoft rammer plet med nyt tastatur

Microsoft indgik for et par år siden et partnerskab med spileksperterne fra firmaet Razer, hvilket blandt andet resulterede i den fremragende spilmus Habu, men desværre også i det noget mere tvivlsomme spiltastatur Reclusa.

Siden da har Microsoft på egen hånd præsteret at smide enhver konkurrencemulighed inden for spilmus væk med to SideWinder-spilmus.

Men med lanceringen af spiltastaturet SideWinder X6 vender de stærkt tilbage.

SideWinder X6 er på næsten alle områder en positiv overraskelse, og så er prisen samtidig virkelig fornuftig.

Løse taster

Hvad der adskiller SideWinder X6 fra andre spiltastaturer på markedet, er det numeriske tastatur, der kun er hæftet på de øvrige taster med magneter.

Dermed kan man med et snuptag flytte de numeriske taster fra højre til venstre side af tastaturet - eller lægge dem helt væk.

Ergonomisk er det interessant at få flyttet musen så tæt på tastaturet som muligt, så man ikke skal strække armen mere end nødvendigt, hvad end man planlægger at benytte SideWinder X6 til spil eller almindelig computerbrug.

Uanset i hvilken side man placerer de numeriske taster, kan de enten benyttes til deres oprindeligt tiltænkte formål, eller man kan vælge at placere makrofunktioner på dem.

Tastaturet er udstyret med rødt lys under samtlige taster, men når makromulighederne er i brug, skifter lyset under disse taster til en lun gul farve.

Det gavner ikke kun overskueligheden, men gør det også muligt at spille i mørke.

Taster på cruise control

Tastaturet er fornuftigt at skrive på i det daglige, men for nogen vil det være til gene, at man ikke kan tage håndledsstøtten af.

Det er også et irritationsmoment, at tastaturet ikke er udstyret med ben, så det kan hæves en smule i bagenden.

I alt har SideWinder X6 30 programmerbare taster, hvilket igen kan fordeles på tre profiler, så man kan have makroer til spil og almindeligt brug liggende på hver sin profil. Det skulle være alt rigeligt for de fleste.

Cruise Control-tast

Microsoft har gjort det meget nemt at optage makroer, mens man spiller eller arbejder.

Og det er ligeledes enkelt at justere disse makroer på plads bagefter i den medfølgende software, så for eksempel tiden i millisekunder mellem makroens tastetryk kan afstemmes nøjagtigt. Eller man kan jo vælge at skrive sine makroer fra bunden.

Der er også inkluderet en såkaldt Cruise Control-tast på SideWinder X6, der benyttes til at holde op til fire taster trykket i bund.

Således at en spiller blot kan sætte fremadrettet løb på Cruise Control og koncentrere sig om andre ting imens.

SideWinder X6 henvender sig ikke til den professionelle computerspiller, dertil har tastaturet for mange "overflødige" funktioner, ligesom det kun kan tilsluttes via USB.

Men for de, der gerne vil have et tastatur, der kan supplere og bidrage til en god spiloplevelse, så har Microsoft begået et habilt produkt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere