25 uvurderlige tips og tricks

Tips til Photoshop, slip for spam, sådan skifter du ram og it-tips til ferien er nogle af de finter, du kan finde i denne artikel, og du kan helt sikkert bruge nogle af dem. Her er 25 uvurderlige tips & tricks om lidt af hvert.

25 uvurderlige tips & tricks

For at gøre arbejdet med computeren så nemt og behageligt som muligt, gælder det om at tilpasse pc'en til ens behov.

Det kan for eksempel være med et program, der har en funktion, der lige passer dig eller med en simpel genvej, der kan spare dig tusindvis af museklik.

I denne artikel kan du blandt andet se, hvordan du kan få fixet dine videofiler, finde 30 gratis gigabyte plads online, sætte auto-svar på din private mail, og ikke mindst finde ud af hvordan du får mere ud af din Gmail.

Klik videre og gå på opdagelse på de næste sider, hvor vi bringer 25 tips & tricks om alt muligt.

Tips & tricks 1-5

1. Otte fantastiske tips til Photoshop

Giv dine familiemedlemmer en omgang digital kirurgi og lær den magiske hokus pokus bag billedbehandling. Vi har samlet otte fede tips til Photoshop, som vil gøre dig bedre i stand til at behandle dine digitale billeder. Se her hvordan.

2. Tag backup af dine foretrukne websider

Har du taget backup af dine foretrukne websider? Hvis svaret er nej, så skulle du overveje det. Og hvorfor så det? Det oplagte svar er selvfølgelig, at hvis din pc står helt af, så har du mistet links til alle de websider, du bruger. Men også hvis du skal skifte computer, er det smart at gemme alle de foretrukne, så du kan tage dem med over på din nye maskine. Læs her hvordan du tager backup af dine foretrukne.

3. Drop tekstsøgning - brug fotos i stedet

Hvorfor bruge tekst til at søge efter billeder? Hvorfor ikke bruge billeder? Med TinEye kan du bruge fotos til søgninger, når du er på jagt efter information. Læs her, hvordan det fungerer.

4. Tjek dagens aftaler via din mail

Selvom det ikke behøver at tage alverdens tid at kigge indenfor i din Google Kalender, kan det være meget rart at se dagens aftaler i din Gmail-indbakke, hvor du sikkert alligevel skal ind hver morgen. Læs her, hvordan du får dagens aftaler serveret i din indbakke.

5. Tegn bilferiens rute i Google Maps

Webtjenesten Quikmaps giver dig mulighed for at tegne en rute på et Google Map. Det er perfekt til at vise cykelruten eller bilferiens forløb. Læs mere om webtjenesten her.

Tips & tricks 6-10

6. Skab mere plads uden at slette noget

Mangler du plads på harddisken? Så komprimer dine filer, så kan du fylde mere, uden du behøver at slette noget som helst. Se her hvordan du gør.

7. Rens, ryd op og få mere plads med nCleaner

Hvis det er længe siden, du har sendt harddisken igennem en ordentlig oprydning, så kommer nCleaner meget belejligt for dig. Programmet byder på et hav af funktioner og muligheder for at rense ud og skabe plads på din pc. nCleaner kan blandt andet rense systemet og dine applikationer, give mere diskplads, forbedre hastigheden og give bedre stabilitet. Læs mere og find programmet her.

8. Tredive gigabyte gratis backup eller ekstra plads

25 gigabyte plads til billeder, musik og video og fem gigabyte til andre filer. Det kan du få kvit og frit, hvis du skriver www.humyo.com i din browser og opretter dig som bruger på siden. Du kan bruge tjenesten som backup af dine filer eller som ekstra lagerplads (eller begge dele), og du kan dele dine online filer med andre. Læs mere om den glimrende tjeneste her.

9. Lav dit eget ikon til skrivebordet

Hvis alle de medfølgende Windows-ikoner er ved at være lidt for kedelige at se på, så kan du bare lave dine egne. Du kan plastre skærmen til med ikoner af børnene, favoritklubben eller vælge et billede eller grafik, der passer perfekt til den enkelte genvej. Se her hvordan du gør.

10. Sådan sætter du auto-svar på din private mail

Hvis den ene Pina Colada tager den anden dag efter dag efter dag på charterferien til Rhodos, eller du bruger hele sommeren på trekking i Asien, så får du måske ikke tjekket din mail hver dag. Derfor kan det være meget smart at oprette et auto-svar, så alle, der sender mails til dig, får at vide, at de ikke skal forvente svar lige med det samme. Både Gmail og Hotmail indeholder mulighed for at oprette et auto-svar, her kan du se, hvordan du gør.

Tips & tricks 11-15

11. Sådan: Byg selv en 30 watt computer til 3.000 kroner
Prisen på strøm stiger år for år, men heldigvis bliver producenterne også bedre og bedre til at spare på strømmen. Vi har samlet en fuldt funktionsdygtig, men energirigtig pc til under 3.000 kroner. Se
her hvordan du selv gør.

12. Tag på tur i rummet med Microsoft

Sidder du klinet til skærmen, når en rumfærge forlader Jorden, så er WorldWide Telescope måske din næste tidsrøver. Det er Microsoft, der står bag det virtuelle teleskop, som du installerer og derefter kan gå på opdagelse i. Billederne fra rummet kommer blandt andet fra det kendte Hubble-teleskop, og man kan zoome ind og ud, dreje rundt, og i det hele taget gå på opdagelse i rummet på mange forskellige måder. Læs mere her.

13. Sådan skifter du nemt ram

Hvis du kun har en eller to gigabyte ram i din computer, hvorfor så ikke give den et ekstra spark bagi med nye klodser? Vi viser her, hvordan du let skifter ram på din pc, så den får flere kræfter.

14. Fem tips til Firefox 3

Vil du gerne vide, hvor mange gange du har været inde på Ekstra Bladets netavis? I Firefox 3 kan du se, hvor mange gange du har klikket ind på de enkelte websider, du besøger. Se
her hvordan du finder tallene og læs fire andre tips til Mozillas nye browser.

15. Skift automatisk baggrundsbilleder fra Flickr

John's Background Switcher kan ikke bare skifte dit baggrundsbillede automatisk, det henter også selv billederne fra tjenester som Flickr, Picasa og Yahoo. Læs mere om programmet her.

Tips & tricks 16-20

16. Prøv genvej til hurtig-start i Vista

Du kan sikkert ikke få åbnet din browser hurtigt nok, når du har startet pc'en. Har du Vista, kan du benytte en smart genvej til dine hurtig-start knapper. Se her hvordan.

17. Få mere ud af din Gmail

Gæt hvad der sker, hvis du bruger Firefox og trykker 'g' og 'enter', når du er i adresselinjen? Svaret kan du læse i denne artikel, hvor du finder tips og skjulte funktioner til Gmail.

18. Download spil-manualen du har mistet

Er du kommet til at vælte kaffe ud over din spil-manual, eller har du fundet et gammelt spil frem, men uden manuel, så græd ikke. Hvis du klikker ind på websiden Replacementdocs kan du finde en lang række spil-manualer, ikke bare til pc'en, men blandt andet også til Playstation, Xbox og Commodore 64. Læs mere her.

19. Oplåsning af låste filer

Hver dag sletter, omdøber og flytter vi tit filer, men nogle gange kan vi komme ud for, at nogle filer bare ikke gider opføre sig, som vi ønsker. Se her hvad du så kan gøre.

20. Slip for spam med Spamfighter

Har du problemer med spam, så prøv Spamfighter, der bekæmper spam, phishing, identitetstyveri og anden e-mail svindel. Spamfighter fås i en gratis udgave, og du kan læse mere om det her.

Tips & tricks 21-25

21. Et hurtigt fix til dine videofiler

Hvis du har prøvet at skyde video med en mobiltelefon, er du formentlig ikke blevet synderligt imponeret af kvaliteten. Men selv om optagelserne er leverpostejagtige og grynede, er der hjælp på vej. Webtjenesten fixmymovie.com har nemlig sat sig for at justere og forbedre videoklip fanget med mobiltelefonen. Læs mere om servicen her.

22. Fem downloads du må prøve

Et super nemt screencapture program, 3D-effekter på skrivebordet, muligheden for at åbne flere programmer på en gang, skriv uden at blive distraheret og fjern Start-knappen. Her er fem forskellige programmer - måske er et af dem lige det du står og mangler.

23. Få Gmail som auto-mail i Windows

Du har sikkert prøvet at komme til at klikke på 'mail til' i farten, og så åbner Windows automatisk Outlook. Og hvis ikke man bruger den mailklient, så er det ret irriterende. Men bruger du Gmail, så kan gAttach være værd at hente. Programmet integrerer Gmail i Windows, så i stedet for Outlook, så er det Gmail, der popper op, når du klikker på diverse 'mail to' eller 'send to'-funktioner. Læs mere her.

24. Fem it-tips til ferien

Vi kan ikke undvære elektronikken, når vi skal på ferie, så vi slæber store mængder elektronik med i kufferten, men det kan hurtigt gå galt. Vi har samlet fem gode råd til feriegæsten med it i tasken. Se dem her.

25. Sådan ændrer du ikonernes størrelse i Vista

Er du ved at have brug for briller for at kunne se ikonerne på skrivebordet i Vista, så skulle du måske gøre ikonerne lidt større. Her er to tips til, hvordan du hurtigt kan ændre størrelsen på dem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere