December 2002

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 12. december 2003.


PFA danner PFA IT Service. Selskabet skal udvikle it-løsninger, som CSC skal integrere i en ny infrastruktur for anslået en halv milliard kroner. Når opgaven er fuldført, lukkes selskabet.

Aktieløn vinder frem på det danske arbejdsmarked, viser en undersøgelse fra PLS Rambøll.

Oracle Danmark har været så presset på konsulentforretningen, at selskabets overskud er faldet med 45 procent til 18,9 millioner kroner. Hver femte konsulent er fyret.

Tre ledende medarbejdere fra softwarehuset C&B Systemer køber en forhandleraftale med amerikanske Adaytum for to millioner kroner.

Århus Kommune har købt et e-handelssystem af KMD. Systemet vil være oppe at køre i løbet af to år og kan udløse besparelser på op mod 24 millioner kroner om året.

Oracle udfordrer Navision med en pakke af hard- og software, der skal bringe firmaets ERP-programmer ind i små europæiske virksomheder.

Den danske afdeling af portaltjenesten Yahoo får tilført yderligere fire millioner kroner.

IBM køber Rational Software, der udvikler software til blandt andet medicinal-industrien for godt 15 milliarder kroner.

Microsofts danske salgskontor har haft en vækst i indtjeningen på 57 procent. Resultatet blev 97,5 millioner kroner i regnskabsåret 2001/2002.

Morten Platz, der etablerede Danmarks største iværksættermiljø, MG50 i Århus, forlader sin direktørpost. Han føler trang til at være iværksætter igen.

Sikkerhedsfirmaet Eurotrust fik i tredje kvartal et underskud på 19,5 millioner kroner ud af en omsætning på knap 35 millioner kroner.

Frederikssund Kommune gøres ved en dom ansvarlig for en museskade og skal betale 100.000 kroner i erstatning til en tidligere ansat. Kommunen anker senere dommen til landsretten.

Incuba Ventures er et nyt ventureselskab, der med 200 millioner kroner og en række store investorer i ryggen, satser på at dække det østjyske område bedre end nogen andre.

Danske business angels ville gerne investere mere af deres formue i it, men de støder på for få dygtige iværksættere og gode forretningsplaner, viser analyse.

Kriseramte WorldCom tilbyder sin nye administrerende direktør, Michael Capellas, en årsløn på 37 millioner kroner plus aktier for 133 millioner kroner.

Scandinavian IT Group fyrer 20 medarbejdere.

I gennemsnit har en gængs it-bruger 21 passwords. Det truer it-sikkerheden, viser undersøgelse.

Trods omsætning på en kvart milliard kroner fik distributøren Norsoft underskud i det forgangne år. Konsulentdelen lukkes, 11 medarbejdere fyres, direktøren udskiftes, og fokus er atter på distributionsforretningen.

Aston Group sælger sin managementrådgivning, Promentor, til Right Management Consultants, der fusionerer selskabet med den danske afdeling, Right Kjaer & Kjerulf.

Aston-stifteren Peter Warnøe lægger hardware-forhandleren Websales sammen med infrastruktur-forretningen Spiritech. Gruppens tredje selskab, Spiritsolutions, erklæres konkurs. Senere erklæres Spiritech konkurs.

It-distributøren, Ingram Micro, samler sine nordiske selskaber. Den danske administration flytter til Sverige. Hver tredje danske medarbejder fyres.

Videnskabsminister Helge Sander (V) etablerer "Rådet for it-sikkerhed". Det erstatter det tidligere it-sikkerhedsråd, men får flere beføjelser.

Santech Micro Group bliver solgt. Et dansk selskab køber alle de skandinaviske selskaber.

TDC fusionerer sit fastnetselskab TDC Tele Danmark og sit internetselskab TDC Internet til et fælles selskab.

Microsofts Java Virtual Machine har vist sig at indeholde ikke mindre end otte nye huller. Et af dem betegnes som kritisk.

Arbejdsformidlingens Amanda-system volder stadig store problemer. Indsatsen for de arbejdsløse har været langt under det planlagte niveau i 2002. Problemet er ustabil sikkerhedssoftware.

Det såkaldte Mono-projekt lancerer en open source-version af Microsofts ASP.net. Mono skal resultere i fuld open source-version af .Net.

Staten vil ikke tage stilling til, om blandt andet politi og brandvæsen skal investere i digitale radioer, Tetra, der kan kommunikere på tværs af de forskellige beredskabstjenester.

Froogle er et nyt produkt fra Google. Froogle fungerer som søgemaskinen Google, men søger kun efter produkter i internet-butikker.

TDC køber konsulenthuset Hands' ASP-afdeling for 15 millioner kroner.

Danske RTX Telecom har vendt forrige års millionunderskud til et overskud på 13,6 millioner kroner.

IBM fjerner 300 OS/2-produkter fra hylderne. De tilbageværende OS/2-kunder vil imidlertid ikke blive svigtet, siger IBM.

Det amerikanske it-serviceselskab CSC betaler syv milliarder kroner for sikkerheds-virksomheden DynCorp.

WM-data har i Danmark indgået en udvidet forhandleraftale med Hewlett-Packard.

17 mister deres job i web-rekrutteringsfirmaet Monster i Danmark. Den amerikanske ejer havde ikke økonomisk tålmodighed længere.

Microsoft Business Solutions planlægger at ansætte 50 nye udviklere, der skal supplere selskabets 400 medarbejdere i udviklingsafdelingen i Vedbæk.

Den digitale rudekuvert, E-Boks, kan i praksis kun anvendes af Windows-brugere. Kun ganske få Mac-folk kan få adgang og har ingen garanti for, at systemet fungerer. Linux-folket er helt udelukket.

Ventureselskabet Olicoms porteføljeselskab, Mobite A/S, der udviklede systemer til online-booking, er erklæret konkurs af investorerne.

Hewlett-Packards danske omsætning faldt 166 millioner kroner i det forløbne år. Alligevel lykkedes det selskabet at vende underskud til overskud.

Kunder med ældre versioner af Navisions økonomistyringsprogram føler sig presset af Microsoft. Det er dyrere at opgradere, jo længere de venter.

Linux-selskabet Red Hat får 2,2 millioner kroner i kvartalsoverskud ud af en omsætning på 176 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere