Torsdagstippet: Alt det her får du med din Gmail

Opretter du en Gmail, får du en god og gratis mail-konto, men er du egentlig klar over, hvor mange andre Google-tjenester du får med oven i hatten? Læs denne artikel, og bliv overrasket over alle de muligheder du har med dit Gmail-login.

Torsdagstippet: Alt det her får du med din Gmail

Google præsenterede for nyligt tjenesten Google Latitude, hvor man kan spore venner og familie via mobiltelefonen.

Men Latitude er bare en af mange gratis tjenester fra Google.

Når du opretter en Gmail-konto, opretter du samtidig en brugerkonto til Google, og den konto giver dig adgang til en lang række gratis og ret nyttige webtjenester.

Fælles for dem alle er, at du bare skal logge ind med dit Google-brugernavn, og så er det bare i gang. Vi har lavet et overblik over alle de muligheder, du får, i samme øjeblik du opretter en Gmail-konto.

iGoogle

iGoogle er en glimrende startside på din pc. Du kan tilpasse den efter dine egne behov og for eksempel få nyheder fra PC World og få hurtig adgang til din Gmail. Du kan få tips til at tilpasse iGoogle her.

Du finder iGoogle her.

Kalender

Googles kalender er en praktisk online-løsning til dig, der har smidt papirkalenderen i skraldespanden (eller som ønsker digital backup af dine aftaler). Du kan invitere venner til arrangementer, dele din kalender med andre, få mobilpåmindelser og meget mere. Får du smag for kalenderen, så tjek disse to tips: 'Få ugenumre i Google Kalender' og 'Få vejrudsigt i din Google Kalender'.

Du finder Google Kalender her.

Dokumenter

Er du træt af at sende Word-dokumentet som vedhæftet fil i en mail eller kopiere det over på USB-nøgler, så er Google Dokumenter måske din nye ven. Her kan du skrive din rapport, din fristil, dit kærestebrev eller dit læserbrev online - og gemme det online. Så har du adgang til dokumentet, uanset om du er i New York eller Nørre Snede - bare der er internetadgang. Google Dokumenter kan også læse dine skriblerier fra Word, og du kan maile dokumenter til Googles tjeneste. I denne artikel kan du se, hvordan du tager backup af Google Dokumenter.

Du finder Google Dokumenter her.

Fotos/Picasa

Med din Google brugerkonto følger også et helt gratis billedalbum online. Picasa webalbum giver dig mulighed for at vise alle ferie- eller fødselsdagsbillederne frem - uden du skal slæbe rundt på din bærbare computer. Henter du programmet Picasa 3, bliver det tilmed super nemt at uploade de digitale billeder fra din computer, og du får også et godt værktøj til at organisere dine mange pletskud.

Du finder Picasa webalbum her, og du kan downloade Picasa 3 her.

Statistik til din webside

Læser

Har du en RSS-læser på din computer, nyder du godt af den dejlige dovne måde at få nyheder på. Men har du flere maskiner - for eksempel på arbejdet og hjemme - og gerne vil have de samme RSS-feeds, kan det være smart at bruge Google Læser. Det er en online RSS-læser, og det betyder, at du altid har adgang til dine RSS-feeds, bare der er en netforbindelse. Ulempen er, at de ikke dukker op på skrivebordet som med en traditionel læser, men til gengæld behøver du ikke synkronisere feeds mellem arbejdet og hjemmet.

Du finder Google Læser her.

Analytics

Har du oprettet en familiewebside med billeder af børnene og vovsen, rejsebeskrivelser fra sommerferierne på Samsø, en dagbog og lignende, kunne det så ikke være rart at vide, om der overhovedet er nogen, der kigger med? Med Google Analytics kan du få statistik over trafikken og antallet af besøgende på din webside - men bliv nu ikke skuffet, hvis din webside om rav fra Vesterhavet ikke tangerer besøgstallet for www.eb.dk

Du finder Google Analytics her.

Blogger

Uden så meget teknisk bøvl eller besvær kan du også nemt oprette din egen blog via Blogger. Brugerkontoen er jo oprettet, så du skal bare finde på et navn, og hvad bloggen skal handle om. Så skal du finde en passende skabelon, og så er det ellers bare til tasterne.

Du finder Blogger her.

Websteder/Sites

Hvis du vil oprette en lækker hjemmeside med samtlige billeder fra familiens 13 sommerferier til Tenerife, er Google Sites nok ikke det rigtige sted at klikke hen. Men mangler du en enkel og nem side, kan Google Sites være løsningen. Googles mulighed er oplagt som en fælles webside, hvor du kan dele indhold og oplysninger med andre. Som oplagte idéer kunne det for eksempel være til dit fodboldhold, din studie- eller arbejdsgruppe, din (kones) mødregruppe, din frimærkeklub og så videre. Det er ikke en lækkerbisken af en flot webside, du får, men en fin og praktisk side med basale muligheder.

Du finder Google Websteder her.

Notesbog

Hvis dine krøllede noter har det med at forsvinde fra skrivebordet, så brug onlineløsningen Google Notesbog. Løsningen er enkel, men praktisk: Opret en notesbog om et eller andet, tilføj dine noter og gem den bagefter. Opret alle dem du vil. Google Notesbog er oplagt til mange ting, for eksempel kan du oprette en ønskeseddel, hvor du kan tilføje ønsker, når du kommer på et, du kan lave en liste over de dvd-film, du mangler i samlingen, du kan notere stikord til den sang, du komponerer til konens runde fødselsdag og så videre.

Du finder Google Notesbog her.

Ud over de omtalte tjenester får du også adgang til:

Knol - Wikipedia-lignende tjeneste (læs mere her).

Sundhed - Giver dig mulighed for at opbevare alle dine sundhedsinformationer et samlet sted - hvis du altså synes, det er en god idé...

Talk - Program til chat/instant messaging.

Alerts/Underretninger - Overvåg løbende nettet og få automatisk resultater i din mailboks (læs mere her).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere