Sådan fjernstyrer du nemt din pc

Har du prøvet at stå ude i verden og pludselig have brug for noget på din hjemmecomputer som et dokument, en musik- eller videofil? Så prøv RealVNC der sætter din computer op, så den kan fjernstyres fra hvor som helst.

Du behøver ikke ærgre dig over, at du ikke er i nærheden af din hjemmecomputer, når du er på farten.

Det er nemlig nemt at fjernstyre din hjemme-pc ved hjælp af et lille program, der let kan ligge på din USB-nøgle sammen med resten af dine programmer.

For at få det til at virke skal du have installeret et program på den computer, du vil styre. Programmet hedder RealVNC og er gratis.

Den gratis version af programmet virker desværre ikke på Vista, men du kan slippe cirka 180 kroner for at få en version, der gør.

Sådan gør du

1) Download programmet her. Kør programmet, og følg vejledningen. Du skal acceptere licensvilkårene, men ellers er det bare at trykke Next hele vejen i gennem. Til sidst er du klar til at installere, tryk Install, og vent imens programmet bliver installeret.

2) Når det er færdigt, kommer der en konfigurationsmenu op. Tryk på knappen Configure ud for teksten VNC Password Authentication. Indtast det samme kodeord i begge bokse. Det skal du bruge, når du vil fjernstyre computeren, og det sikrer samtidig, at andre ikke kan komme ind på din computer, så vælg et sikkert kodeord. (Du kan tjekke om dit kodeord er sikkert her.) Tryk derefter OK nedenunder, og så OK i konfigurationsvinduet. Du skulle nu være tilbage til installationsvinduet. Tryk Next, og så Finish. Nu vil programmet køre i baggrunden, hver gang du er ude i verden, så du altid kan fjernstyre den. Hjemmecomputeren skal naturligvis stå tændt.

3) Hvis du opretter forbindelse gennem en router, skal routeren vide, at det er din hjemmecomputer, der skal fjernstyres. Gå ind på Portforward.com. På siden findes en lang liste med forskellige routere. Her skal du finde din model og klikke på linket. Modelnummeret kan du typisk finde bag på routeren eller på den boks, du fik den i. På den næste side skal du klikke på linket "Click here to skip this advertisement..." øverst i højre side for at komme videre. Derefter skal du scrolle ned på den nye side og klikke på linket RealVNC. Følg derefter vejledningen på siden.

4) Gå ind på Myip.dk. Midt på siden står din ip-adresse. Den skal du skrive ned, for den skal bruges, når du vil oprette forbindelse til computeren. De fleste ADSL-forbindelser leveres med fast IP-adresse, men har du problemer med at få forbindelse til din computer, så prøv at tjekke om den er skiftet.

Du skal bruge dette program for at kunne fjernstyre din computer. Det skal ikke installeres, og det kan nemt ligge på din USB-nøgle.

Når du har åbnet programmet, indtaster du IP-adressen, du skrev ned i punkt fire, og trykker Connect. Computeren vil nu bede om din adgangskode. Indtast den og tryk Continue.

Nu kommer dit fjernskrivebord frem. Du kan gøre alt det, du plejer at kunne gøre, hvis du sad foran computeren derhjemme. Du har også mulighed for at kopiere filer direkte mellem de to computere. Når du vil lukke forbindelsen, lukker du bare for programmet.

Den gratis version af programmet sikrer dig ikke særligt godt mod, at nogen kan opsnappe de data, der sendes mellem din hjemmecomputer, og den pc du benytter på farten.

Derfor anbefaler vi ikke, at du går på netbank ved hjælp af programmet, men hvis du tænker dig om og ikke bruger programmet på usikre forbindelser - eksempelvis i lufthavne eller på hoteller - er risikoen begrænset. Du kan for cirka 180 kroner få en version, der krypterer forbindelsen, så du er sikret mod at andre kigger med.

Regner du med at bruge RealVNC meget, anbefaler vi, at du får krypteret forbindelsen.

Download RealVNC Free Edition til Windows XP her (gratis, men ikke krypteret).
Kryptering kan tilkøbes for 180 kroner (RealVNC Personal Edition for Windows).

Download RealVNC Personal Edition til Windows Vista her (koster 180 kroner og indeholder kryptering).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere