Kom i topform med hjælp fra nettet

Hvis ølvommen skal laves om til en toptrimmet six-pack, er det ikke for tidligt at starte med at løbetræne. Det kan være kedeligt, men ikke hvis du bruger nettet og lidt elektronik.

Sidder julens flæsk stadig og klæber sig fast til dine hofter?

Så er det måske en god idé at komme i gang med at træne lidt, især hvis den vinterblege hud skal vises frem til sommer uden at skræmme alt for mange mennesker på stranden.

Det kan dog være en kedelig og sur tjans at sjoske gennem sjap og mudder i jagten på at komme i topform.

Men med lidt hjælp fra nettet og lidt forbrugerelektronik bliver sliddet lidt sjovere.

Planlæg ruten på nettet

Det er altid rart at vide, hvor langt - eller hvor kort - man egentlig har løbet. På nettet findes der rigtig mange forskellige websider, der tilbyder at opmåle din løberute for dig, og de fleste trækker på Google Maps. En af webtjenesterne er:
Gmaps Pedometer

Her kan du optegne din rute på et kort, men du kan også udregne, hvor mange kalorier du smider, hvis du begiver dig ud på løbeturen. Samtidig får du et link til din rute, som du kan gemme eller dele med andre. Webtjenesten har også link til et program, der skulle gøre det muligt at hive data ud og få det overført til en GPS.

Der findes også alternativer til at udregne løberuten som eksempelvis:

Lobetur.dk

Iform.dk/ruteplanner

Brug GPS-uret på turen

Hvis du ikke selv gider at sidde og prikke din rute ind på et kort, kan du bruge et GPS-ur. Især Garmin har specialiseret sig i at producere ure, der registrerer din løbetur og efterfølgende smider data ind på computeren.

Foran skærmen kan du derfor få et overblik over, om der var nogle steder på ruten, hvor du sænkede farten og løb langsomt, og du kan naturligvis får det hele vist i en overskuelig grafik.

Et GPS-ur er især praktisk, hvis du løber mange forskellige steder, og det er også i stand til at beregne højdeforskelle på løbeturen, hvis du skulle begive dig uden for pandekageflade Danmark.

Garmins modeller hedder Forerunner (model 205, 305 og 405), mens Polar blandt andet står bag RS800 G3, og mindre kendte Globalsat har produceret GH-615B. Priserne svinger fra omkring 1.000 til 3.000 kroner.

Du kan tage et pristjek på GPS-ure her.

Smart og gratis GPS-program

Selv om du har en GPS til løbeturen, er det ikke sikkert, at du er helt tilfreds med den software, der følger med. Et rigtigt godt alternativ er derfor SportTracks, der er gratis og byder på mange smarte funktioner. Du kan naturligvis få vist din rute på kort, men du har også en lang række andre muligheder. Eksempelvis kan du holde styr på, hvor mange kilometer du har løbet i dine sko og dermed vurdere, om det er tid til en udskiftning af dit udstyr.

Du kan downloade SportTracks her.

Musik på farten

Løber du bedre, hvis dine øregange er smækfyldt med tonerne af Metallica, eller får bentøjet ekstra power af Kandis?

Uanset hvilken musikform der får dig til at løbe længere, så skal den transporteres ind i ørene. Der findes utallige billige MP3-afspillere, der kan hives ned fra hylderne i supermarkedet ved siden af mælken. Det er dog sjældent, at de medfølgende hovedtelefoner er særlig behagelige i længden.

Heldigvis kan du allerede bruge din mobiltelefon som afspiller koblet sammen med et par fornuftige hovedtelefoner, eventuelt trådløse.

Sony Ericsson og Nokia har da også været kløgtige nok til at udvikle holdere, så telefonen kan monteres korrekt på armen. Sony Ericssons hedder IAC-60-telefonklips, der blandt andet virker med telefonen W710i.

Den finske mobilgigant kalder sin model Nokia Etui CP-324, og ud over Nokia-mobiler er den kompatibel med telefoner fra andre producenter som HTC, LG og Sony Ericsson.

Du kan tage et pristjek af tilbehør og holdere til mobilen her.

Få hjælp hos netdoktoren

Og så er der lige det der med det mentale: At overtale sig selv til at snøre kondiskoene og komme i gang. På Netdoktor.dk kan du få gode råd til at få startet træningen, så du hurtigt kan komme i form.

Du får vejledning om at undgå skader, vælge de rigtige sko og sammensætte et løbeprogram her.




IT-JOB

Dynamicweb Software A/S

Tech Team Lead

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager

Scanreco Nordic A/S

Softwareudvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere