Verden venter på Resultmaker

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. september 2004.


Den danske softwarevirksomhed Resultmaker vil sælge sit online selvbetjeningssystem til hele verden. De har netop fået patentet, der kan gøre det muligt.

DIGITALISERING
- Enten har vi et fantastisk forspring, eller også er der ikke andre, der kan se ideen i det. Vi tror på det første, siger Kaare Nørgaard, direktør i det danske softwarefirma Resultmaker, der overtog udviklingen af Erhvervs- og Selskabsstyrelsens Virk-portal i foråret, efter IBM måtte give op.
Resultmaker har udviklet Onlinekonsulenten. Det et stykke software i form af en automatiseret guide, der kan hjælpe en borger eller en virksomhed, der henvender sig til det offentlige, gennem en langstrakt problemafdækning.
Onlinekonsulenten laver den elektroniske indberetning, mens den fører brugeren gennem processen ved at stille de relevante spørgsmål. Et eksempel er virksomheder, der ansøger om E-mærket til deres hjemmeside. Her er det Onlinekonsulenten, der sørger for at guide ansøgeren igennem proceduren.
Men den kunne også hedde Onlineklinikeren, hvis det drejede sig om afdækningen af et sygdomsforløb eller Onlinearkitekten, når det handler om byggetilladelser.
Hurtig godkendelse
- Patentansøgningen gik rent igennem hos de amerikanske patentmyndigheder. Det er ret usædvanligt. Vi har et produkt, der gør os markedsledende på det her område. Onlinekonsulenten vil også kunne bruges i indførelsen af EPJ. Vi forhandler allerede med to stater, der ligger tæt på, siger Kaare Nørgaard uden at ville afsløre, hvilke lande det drejer sig om.
Hovedindtægtskilden for de 45 ansatte er leverancerne til den offentlige erhvervsportal Virk. Sidste år omsatte Resultmaker for ni millioner kroner. I år venter de at nå 25 millioner kroner.
Planen for udviklingen af Resultmaker, der startede for fire år siden med venturepenge fra Vækstfonden - penge, der nu er betalt tilbage - er, at gøre Virk til en god platform. På den måde får Resultmaker en solid kundecase at gå i ud verden med.
- Men Danmark er allerede et land, man kigger på, når vi taler digital forvaltning. En del af Virks trafik kommer fra udlandet, siger Kaare Nørgaard.
Han stiftede virksomheden i 2000 sammen med ti studiekammerater fra MBA-klassen på Handelshøjskolen. I dag er Resultmaker ejet af 14 personer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere