TDC-jurister på overarbejde

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 28. januar 2005.


I 2005 skal TDC udkæmpe slagsmål mod konkurrenter, myndigheder og tidligere ansatte. TDC tabte i denne uge årets første sag - til konkurrenten Cybercity.

Den juridiske afdeling hos Danmarks største teleselskab, TDC, får et travlt år. Juristerne kan blandt andet se frem til juridiske slagsmål om selskabets engrospriser og bredbåndspriser. Årets første slag stod tirsdag mod konkurrenten Cybercity, som fik IT- og Telestyrelsens ord for, at TDC gik over stregen, da det nægtede Cybercity adgang til teleselskabets kobbernetværk for at arbejde videre med bredbåndsteknologien VDSL.
- Vi er tilfredse med afgørelsen fra IT- og Telestyrelsen, men finder det ikke rimeligt, at TDC udnytter sit ejerskab af det rå kobber til gang på gang at forhindre eller forsinke konkurrenters bredbåndsplaner, siger Jesper Hansen, udviklingsdirektør i Cybercity.

TDC's problemer med kobbernetværket stopper ikke her. IT- og Telestyrelsen og Videnskabsminister Helge Sander overvejer i øjeblikket, om og hvordan de skal gribe ind og regulere markedet, da flere undersøgelser har vist, at Danmark er blandt de dyreste ADSL-lande i Europa.
TDC skal også to ture i Konkurrenceankenævnet mod henholdsvis Song Networks og Telia. Begge har fået Konkurrencestyrelsens ord for, at TDC opkræver for høje engrospriser. Dertil kommer blandt andet en pensionssag mod 5.000 tjenestemænd ved Højesteret og en lejesag mod Novo Nordisk, så TDC's jurister vil ikke kede sig i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere