Artikel top billede

GPS-producent kaster håndklædet i mobil-ringen

Mobil-ægteskabet mellem pc-producent Asustek og GPS-leverandøren Garmin er overstået, og de to parter er hver især på vej mod nye jagtmarker.

Pc- og mobil-fabrikanten Asustek og GPS-selskabet Garmin er ikke længere i seng sammen, efter et pauver resultat med at få langet de to selskabers fælles mobiltelefoner over disken.
 
Det stod klart i går, da Asustek meldte ud, at de to selskaber ophører samarbejdet, skriver Reuters
 
"Smartphone-markedet er inde i en voldsom vækst, men Garmin-Asus-alliancen har indtil videre leveret skuffende volume," siger Canalys' teleanalytiker Tim Sheperd til Reuters.
 
Garmin har indtil videre ikke kommenteret bruddet, mens det forventes, at Asustek Computer vil komme på banen i dag og uddybe årsagen til samarbejdsophøret. 
 
Tænkepausen er ovre
Garmin annoncerede allerede i sidste måned, at selskabet ville gå i tænkeboks og fundere over de næste kvartaler i mobil-industrien.

Det ser nu tilsyneladende ud til, at tænkepausen er ovre og stikket bliver trukket.
 
De to selskaber havde ellers i hvedebrødsdagene fortalt alverden, at samarbejdet ville vare minimum to år.
 
De to første Garmin-Asus-telefoner, G60 og M20, blev annonceret i februar 2009, hvor det var planen at køre med Windows Mobile og en egenudviklet Linux-platform. De planer blev dog forkastet til fordel for Windows Mobile og Android. 
 
Fokus på mobil apps
Analytiker Yair Reiner fra analysehuset Oppenheimer, siger til Reuters, at Garmin nu kan få en økonomisk puster ovenpå heftige mobiltelefon-investeringer.
 
Han peger på, at Garmin kan fokusere på blandt andet at levere navigation-apps til iPhone og Android-mobiler, ligesom den evige GPS-rival TomTom har gjort på Apple-telefonen.
 
For Asustek handler det derimod om at tage beslutningen om at fortsætte alene eller finde en ny samarbejdspartner, der kan få mobilforretningen op og ringe igen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere