Artikel top billede

Disse danske it-job er truet på livet

En del danske it-job er voldsomt truede, mens andre job-funktioner kan regne sig for stort set sikre i fremtiden. Se her, hvilke det drejer sig om.

Se Computerworlds store lønstatistik for den danske it-branche 2010. 
 
En del af de danske it-job vil i de kommende år være truet. På den ene front er der cloud computing, der vil få mange virksomheder til at vælge at få leveret mere af deres it som en service.
 
Klaus Kvorning Hansen, formand for Dansk IT, har set på grupperingerne i Computerworlds lønstatistik og giver her et bud på, hvem der er mest udsat.

"Grupperingerne er brede, og derfor vil det i alle kategorier være muligt at sikre sig, at ens job også er der i fremtiden. Men når det er sagt, er der nogle grupper, som er mere udsatte end andre," siger han.

Han peger på gruppen netværks- og driftsansvarlige og gruppen programmører og systemudviklere som de mest udsatte, fordi det er her, at truslen fra lavtlønslande og cloud er størst.

Det kan du læse mere om her.
 
Rutineprægede job forsvinder
"Der vil stadig være brug for specialister og dygtige innovative kræfter på disse områder, men i forhold til det mere rutineprægede, som i nogen grad karaktiserer de to områder, er der en stor udfordring," forklarer Klaus Kvorning Hansen.

Hører du derimod til grupperne af it-sikkerheds-ansvarlige, it-direktører, account managers/salgskonsulenter eller projektledere, skulle du være mere sikker.

"Disse grupper har allerede i dag en nærhed til forretningen, der gør det svært at lægge deres arbejde uden for huset. Det er til dels også gældende for it-supportere, fordi de i stor udstrækning skal være fysisk til stede," siger Klaus Kvorning Hansen.

Midt imellem ligger webudviklerne, ERP- og CRM-konsulenterne og systemkonsulenterne.
 
Disse grupper er både-og.

Blandet billede

Nogle af de specifikke kompetencer hos konsulenterne vil ifølge Klaus Kvorning Hansen være i fare at blive outsourcet.

"I forhold til webudviklere er det også et blandet billede. Hvis du arbejder med den mere rutineprægede og simple webudvikling, vil du ligesom programmører og systemudviklere være presset. Arbejder du derimod kreativt, for eksempel med intelligente interfaces, tror jeg helt sikkert, at det er et område, hvor du virkelig kan gøre karriere," siger han.

Generelt tror han dog stadig, at der er gode odds for danske it-folk, for trods trusler er der stadig gode muligheder for de nævnte grupper.

"Det vil også i fremtiden være muligt at få rigtig gode it-job i Danmark, men vi skal lave det, de andre ikke kan," siger Klaus Kvorning Hansen. 

Læs også:

Computerworlds store lønstatistik for den danske it-branche 2010.

Den danske kodekarl er snart helt passé

Leder: Nu er der sceneskift for de it-professionelle.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere