Artikel top billede

(Foto: Daniel Sheehan)

Ballmer vil have klare dataregler i Europa

Microsofts koncernchef, Steve Ballmer, anmodede torsdag Europa om at samstemme reglerne angående privacy og bevaring af data, idet hans virksomhed skubber på med nye datatjenester over nettet.

Computerworld News Service: Microsoft investerer for tiden tungt i datacentre og cloud computing-services og i det lys påpeger Microsofts koncernchef, Steve Ballmer, et behov for klare regler, der beskriver ansvaret hos virksomheder, der tilbyder den slags tjenester.

"Vi har brug for noget hjælp fra regeringerne," siger Ballmer.

"Vi har brug for klare regulatoriske rammer, der gør det muligt for innovationen at fortsætte."

Ballmer kom med disse bemærkninger under en rundbordssamtale ved Government Leaders Forum i London, som handlede om de it-udfordringer, de europæiske regeringer står overfor, og som var sponsoreret af Microsoft.

Også blandt andre Storbritanniens vicepremiereminister, Nick Clegg, og vice president for Europa-Kommissionen og kommissær for EU's Digitale Agenda, Neelie Kroes, deltog i denne vidtrækkende debat, der kom ind på både statslig brug af it, digital sundhed og ophavsret.

Under debatten påpegede Ballmer, at en svensk virksomhed, der udvikler en sundhedsapplikation, der bruger datacentre i Finland men tilbyder services til borgere i Storbritannien har brug for at have nogle klare regler at forholde sig til angående datasikkerhed og privacy.

"Der er brug for et samlet framework," fremhæver Balllmer.

"Vi har brug for at vide, hvilket ansvar og hvilke forpligtelser, der er."

Kroes brugte rundbordssamtalen til at påtale, hvorfor Europa har brug for det, der kaldes et "indre digitalt marked", hvor de regulatoriske forskelle mellem EU's medlemslande på områder som ophavsret på nuværende tidspunkt forhindrer lovlige tværstatslige musiktjenester. Der findes et "ulovligt indre marked" for musik på tværs af Europa på grund af piratvirksomhed, påpeger hun.

Europa-Kommissionen er i gang med at ændre reglerne for ophavsret og licensering på tværs af grænserne. Det er en sag, der er en del af den Digitale Agenda, som er en femårs telekommunikationsplan, der blev afsløret i maj og som handler om sager lige fra udbredelsen af bredbånd til landenes digitale sikkerhedsberedskab.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere