Test: Google TV er noget rod

Googles ambitiøse forsøg på at sammensmelte fjernsynet med internettet har potentiale, men i sin nuværende udformning er det en klodset og brugerfjendsk oplevelse. Her er vores førstehåndsindtryk.

Google TV er noget rod

Jeg har skrevet om computere, gadgets og teknologi cirka halvdelen af mit liv, hele 15 år. Hvad jeg over tid har erfaret er, at jeg har ikke har tid til produkter og løsninger, der kun virker engang imellem.

Det skal virke godt, og det skal virke hele tiden. Derfor er Google TV en så frustrerende oplevelse. Jeg kan sagtens se ideen og potentialet, men det fungerer bare ikke - i alt fald ikke endnu.
 
Jeg bor i USA, og det har sine fordele indimellem, blandt andet får jeg adgang til at prøve nye gadgets og produkter, der først rammer Danmark langt senere. Forleden prøvede jeg at give mig i kast med Logitech Revue - en set-top-boks med Google TV, der i teorien skulle forvandle mit tre år gamle plasma-tv til en topmoderne internetopkoblet fladskærm.
 
Googles øverste chef, Eric Schmidt, har officielt udtalt, at Google TV kommer til Europa i løbet af 2011. Læs også vores reportage fra lanceringen af Google TV i sidste måned her.
 
Det er lidt indviklet
Installationen burde være forholdsvis ligetil. Revue skal sættes ind mellem min kabel-tv-boks og mit flad-tv. Det sker via HDMI og burde være lige ud ad landevejen. I min situation er der dog også en surroundforstærker, men det skulle ikke være et problem, i alt fald ikke ifølge vejledningen.
 
Altså kabel fra kabel-boks til Revue, der så er koblet til min surroundforstærker, der i sidste ende er sluttet til mit plasma-tv. Ideen er, at Revue hele tiden er tændt og serverer dig for Google TV-oplevelsen, der blandt andet består af internettet, adgang til netradio, videotjenester og en medieafspiller til tilkoblede USB-drev eller delte medier på dit hjemmenetværk.
 
Skulle du så få lyst til at se ganske almindeligt tv, lader Revue signalet komme igennem fra din kabel-boks og frem på skærmen. Her kan du så nyde tv, som du plejer, eller du kan have udsendelsen kørende i et vindue i nederste højre hjørne. Vil du lige pludselig lede efter noget på nettet, vises brugerinterfacet fra Revue oven på tv-udsendelsen, og når du er færdig med YouTube eller IMDB.com, eller hvad du nu havde gang i online, så vender du bare tilbage til udsendelsen, der kører i fuldskærm.
 
Sådan er Google TV, og konceptet er altså, at du ikke skal skifte input eller rode rundt med flere fjernbetjeninger for at skifte mellem online-indhold og tv-indhold. Det skal bare være nemt.
 
Det er det desværre ikke.

Skulle HDMI ikke gøre det nemmere?

I min situation var der i alt fald en af mine enheder, der ikke ville spille med. Jeg kunne ikke få min kabel-boks til at snakke ordentligt sammen med Revue-boksen. Der kunne bare ikke komme et signal igennem.

Jeg anede ikke mine levende råd, men antog, at det sikkert havde noget at gøre med, at kopibeskyttelsen i HDMI-kablet (HDCP) var på spil. Jeg rodede rundt med forskellige inputs på mit tv og legede med indstillingerne på min surroundforstærker. Tre timer efter var der hul igennem. Jeg er sikker på, at alle andre ville have givet op to til to en halv time tidligere.
 
Selve opsætningen af Revue-boksen er en udfordring for de fleste. Jeg skulle igennem 12 forskellige og rimelige pædagogiske trin, men man skal vide, hvad man har med at gøre. Den gennemsnitlige forbruger vil have mere end svært ved at komme helskindet igennem oplevelsen.

Ustabilt forbrugerelektronik

Det gjorde det heller ikke bedre, at mit anmeldereksemplar af Revue ikke var i stand til at køre mere end 10-15 minutter af gangen uden at overophede, sløve ned og i sidste ende crashe. Det skete flere gange under opsætningen, og når først det hele var sat op, døde den igen og igen og igen. Jeg tror, at der var tale om en defekt blæser eller noget i den dur.
 
Nå, men i de få øjeblikke, hvor jeg havde liv i maskinen, skulle jeg selvfølgelig på opdagelse i Google TV-universet. Den primære funktion er jo webbrowseren, der er en eller anden afart af Google Chrome. Desværre er den ulideligt sløv og minder os om dengang, da vi surfede nettet med et 56K-modem. Den er lang tid om at tegne siderne færdigt, og derefter kræver det mere end en god portion tålmodighed at bevæge sig rundt og scrolle op og ned.
 
Google TV er et typisk version 1.0-produkt og minder egentlig utrolig meget om Android, der også var temmelig grov i kanterne, da det først kom ud. Der er dog ingen tvivl om, at platformen over tid kan blive rigtig spændende. Vi følger op med en "rigtig" anmeldelse af Logitech Revue, når vi har fået fingrene i en ny og forhåbentlig velfungerende boks.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere