Artikel top billede

Er du klar til at skifte papiret ud med bits og bytes?

Klima-it: Falck har kørt med elektronisk fakturahåndtering siden 2008. Det sparer både penge og besvær. Og så er det godt for miljøet.


"Det sparer en del flytten rundt med papir i en organisation som vores, der alene i Danmark måske har
200 lokationer, hvor folk sidder med forskellige regninger."
 
Sådan siger Torben Ruberg, CIO i redningskoncernen Falck, om virksomhedens investering i et digitalt faktureringssystem, der håndterer omkring 200.000 fakturaer årligt.

Systemet fra danske Basware, der håndterer fakturagangen fra fysisk modtagelse, til de ligger i Falcks finanssystem, blev implementeret allerede i 2008. 

I øjeblikket er Falck ved at indføre et digitalt indkøbssystem, der kommer til at hænge sammen med den digitale fakturering.

Den største hurdle

Selvom der umiddelbart er mange fordele forbundet med digital fakturering, er det lidt ligesom med Facebook:

Det er ikke fedt at være den eneste, der er sprunget med på bølgen.

Og da heller ikke alle leverandører til Falck er gået over til digital fakturering, skal der en del scanning til.

"Jo mere elektronisk afregningen bliver med vores leverandører, des lettere bliver det, men i dag har vi en scannings- og fortolkningsfunktion for de papirbårne regninger," forklarer Torben Ruberg. 

Derudover ser Torben Ruberg ingen ulemper i forhold til at behandle fakturaerne fysisk.

"Det har været indlysende for alle, at den måde vi gjorde det på før, var håbløst gammeldags og meget ineffektiv," siger han om de kvalitative gevinster ved digitaliseringen. 

Rent økonomisk ser det også ud til at hænge sammen.

"Vi lavede en bussinescase på den kvantificerbare del, og den viste, at vi inden for vores normale tidshorisont, på maksimalt tre år, i hvert fald har tjent systemet hjem," fortæller han.

Strømlinede forretningsgange 

Som en udbyggelse af effektiviteten er Falck i gang med implementeringen af et nyt indkøbssystem fra Basware, der vil komplementere de digitale fakturarer. 

Det letter virksomheden for besværet med at finde ud af, hvor fakturarerne hører til. 

"Foretager du indkøbet i det samme system, kan du matche fakturaen op mod indkøbet og lave en automatisk godkendelse. Så har du lige pludselig sparet nogle forretningsgange, som betyder tid," forklarer Torben Ruberg 

Han fortæller, at det først implementeres nu på grund af Falcks 'én ting ad gangen'-tilgang.  

"Projektet er indtil nu udelukkende en digitalisering og ikke nogen forandringsproces som sådan, hvorimod indkøbsprocessen vil være forbundet med en forandringsproces. Der synes vi, det er klogt at skille tingene ad og tage én ting af gangen," siger Torben Ruberg. 

Faktureringssystemet er foreløbigt rullet ud i seks af Falcks virksomheder i Danmark og Norge.  

Læs også: Derfor er papirfakturering noget svineri




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere