Artikel top billede

I takt med at mere og mere handel flyttes fra supermarkeder, her Bilka i Vejle, til internettet, stiger kravene til udviklingen af brugervenlige hjemmesider.

Udviklingen tager livet af danske webhuse

Mere e-handel og stigende krav til udvikling af sofistikerede hjemmesider kommer til at koste arbejdspladser i branchen, forudser dansk webudvikler.

Fremtidens e-handel byder på store udfordringer for leverandørerne af de bagvedliggende løsninger.

Så store udfordringer, at det vil reducere antallet af danske webudviklere. Det mener i hvert fald Christian Beer, som er administrerende direktør for udviklinghuset Dynamicweb Software.

"Teknologisk bliver løsningerne hele tiden bedre og bedre og kræver som sådan mere udvikling, og det - regner vi med - er der færre, som har ressourcer til at leve op til."

Dertil kommer, at kunderne stiller større krav til funktionalitet, men de vil ikke betale mere for det.

"At udvikle mere og opfylde stigende krav til funktionalitet uden at hæve priserne, det kræver volumen, og det bliver de webhuse, der kan honorere den udfordring, som overlever," konkluderer Christian Beer, som dog ikke ligefrem vil sætte navn på de kors, der skal rejses.

Integration til både økonomisystem og ERP-løsning er blandt de krav, so kunderne stiller, og her føler Dynamicweb sig godt rustet.

"Vores løsning har standard integration til økonomisystemer som C5, Navision og Axapta samt nogle mindre løsninger. Vi kan i princippet integrere til hvad som helst, men det er en standardløsning, kunderne vil have. Sådan en bliver også langt billigere, og så får kunden et produkt frem for en løsning," forklarer Christian Beer.

Et andet krav udspringer af, at op mod halvdelen af de besøgende i en webbutik forsøger at finde produkter ved hjælp af en søgefunktion.

"Det er der faktisk statistisk valide tal, som siger, og vi lancerer derfor noget, vi kalder en behovssøgning. Det bliver interessant, om vi kan ramme den besøgende på kundens præmisser," siger Christian Beer.

Skoven og konkurrenterne

Umiddelbart konkurrerer Dynamicweb mest mod Sitecore, til dels Tangora og så den underskov af små webhuse, der findes derude.

"Tidligere hørte Composite også til konkurrenterne, men i og med, at de nu er til open source, møder vi ikke rigtig dem mere," siger Christian Beer.

Hvor mange spillere, der egentlig manøvrerer rundt på det temmelig fragmenterede marked for udviklere af hjemmesider og webløsninger, kommer an på, hvordan markedet defineres.

I hvert fald er der Dynamicweb og Sitecore og Composite med flere inden for open source og så en generel underskov af små webudviklere.

Fejltagelsen

Dynamicwebs nye regnskab viser et fald i omsætningen på 12 millioner kroner set i forhold til sidste år og et overskud, som er mindre end en fjerdedel af resultatet fra året før.

"En del af faldet i omsætning hænger sammen med, at vi sidste år solgte vores konsulentafdeling fra," siger Christian Beer.

Derudover har det også kostet omsætning, at et søsterselskab selv er begyndt at fakturere for sine hostingydelser. Beløb, som Dynamicweb tidligere gennemfakturerede for dette selskab. Endelig har det kostet, at Dynamicweb sidste år ansatte en tre-fire sælgere for at "være klar, når markedet for alvor vender."

"Ja, det var selvfølgelig ikke fornuftigt, det kan vi se nu. Vi satsede på at vækste, men makroforholdene i Danmark har ikke været til det. Økonomien blandt de danske virksomheder, som vi sælger til, har ikke været god, så det var nok ikke den helt rigtige beslutning at ansætte de ekstra sælgere. Vi har ikke fået den ROI (Retur On Investment, red.), vi havde forventet, og det har kostet lidt på bundlinjen," siger Christian Beer og forsikrer, at Dynamics ambitioner for indeværende år klart overstiger sidste års præstationer.

Han mener, at omsætningen reelt er faldet med to millioner kroner, hvis der korrigeres for disse forhold, og "det er vi ikke tilfredse med".

"Generelt er vi overhovedet ikke tilfredse med vores præstationer i 2009/10," konstaterer Christian Beer.

Han vil ikke sætte tal på, men forventer "et betydeligt bedre resultat i indeværende regnskabsår end sidste år."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere