Artikel top billede

Start din virksomhed for en tusse

Det behøver ikke at koste så meget at få gjort sin virksomhed flyveklar med it. En digital vækstpakke rettet mod små og mellemstore virksomheder skal hjælpe virksomhederne med at blive mere effektive med it.

"Hvis man har en time og tusind kroner, så kan man gøre sin virksomhed digital med en cloud-baseret kontorpakke, mail, kalender, økonomisystem, fakturering og hjemmeside med det samme."

Sådan lyder det fra Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling. Det sker som led i lanceringen af en Digital vækstpakke, som skal oplyse små og mellemstore virksomheder i Danmark om mulighederne for at blive mere effektive ved hjælp af IT.

Nyt opdateret materiale bag digital vækstpakke

"Vi ved, at mange små og mellemstore virksomheder halter bagefter på digitaliseringsområdet, så derfor har vi nu samlet det hele på et site, så man let og enkelt kan komme i gang. Forhåbentlig vil det også medvirke til, at det bliver lettere at starte egen virksomhed," siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K).

Den Digitale Vækspakke bygger videre på meget af det materiale som ibiz-center.dk allerede har. Ibiz-center.dk yder hjælp og rådgivning til mindre virksomheder om anvendelse af it.

Ibiz-centeret  har i den forbindelse relanceret sit website og opdateret meget af materialet, der hjælper små og mindre virksomheder med at blive mere effektive i deres it-anvendelse.
Eksempelvis kan du på Ibiz-centrets website gå ind under din branche og se, hvilke løsningsmuligheder der findes for Håndværk og byggeriProduktionHandelService samt Transport.

Du kan også læse mere om muligheden for at blive digital for en tusse.

"Omkring 130 sider på vores site er blevet opdateret her med den nye version," siger Ebbe B. Pedersen, leder af Ibiz-centeret.

Open source vigtig ingrediens

Muligheden for at digitalisere din virksomhed for et relativt lille beløb kan blandt andet realiseres ved at anvende gratis open source-programmer.
 
Ibiz-centeret vil i den kommende tid fortælle om den digitale vækstpakke via gå-hjem møder og konferencer. Du kan i mellemtiden gå på opdagelse på Ibiz-centerets website og finde information, der kan være med til at gøre din virksomhed mere effektiv med it.

Cloud computing gør det billigt at komme i gang

Den digitale vækstpakke er blevet til i et samarbejde mellem Ibiz-centeret og IT- og Telestyrelsen.
 
"Vi har leveret noget af krudtet om cloud computing og open source. Hele formålet er at samle information om nogle helt simple og billige digitale løsninger ét sted. Vi vil være med til at sænke barrieren, så det er nemt at gå til for virksomheder, som måske har lidt svært ved at komme i gang med digitaliseringen," siger Michael Bang Kjeldgaard, chefkonsulent i IT- og Telestyrelsen.

Simple webtjenester

"Under sloganet "Digital for en tusse" vil vi gerne vise, at det er nemt, hurtigt og meget billigt at bruge de digitale muligheder. Der er simple webtjenester, der er nemme at gå til og gratis software i form af open source, hvor man ikke behøver at risikere hele butikken for at komme i gang," siger Michael Bang Kjeldgaard. 

Til at hjælpe virksomhederne i gang er der også lanceret et website kaldet startdin.biz. Her kan virksomheder udfylde et lille spørgeskema og blive peget i retning mod forskellige it-løsninger, der kan hjælpe virksomheden.  

 "I løbet af ganske få minutter kan man få råd om virksomhedsregistrering, og hvordan man kommer godt i gang med at starte en virksomhed," siger Michael Bang Kjeldgaard.

Halvdelen af små virksomheder mangler hjælp 

Baggrunden for den digitale vækstpakke er, at undersøgelser viser, at danske mindre virksomheder ikke føler sig ordentligt klædt på til it.
 
"Vi har en undersøgelse fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen, som er udarbejdet af Rambøll, der viser, at omkring halvdelen af virksomhederne ikke har kompetencerne til at udnytte it-løsningerne, omkring halvdelen er i tvivl om udbyttet af at anvende de nye løsninger og halvdelen mangler et overblik over, hvilke muligheder der er på markedet. Det er sådan nogle ting, der er bevæggrunden for den digitale vækstpakke. Vi vil gerne have, at de tal bliver bedre," siger Michael Bang Kjeldgaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere