Artikel top billede

(Foto: © Claude Dagenais, 2007 /)

Sikkerheden i virtualiseringsprojekter halter slemt

Sikkerheden halter fælt i virtualiseringsprojekter.

Computerworld News Service: Mange virksomheder, der går i gang med store virtualiserings-projekter, har svært ved at håndtere sikkerheden.

En ny rapport viser, at næsten to tredjedele af alle organisationer er bekymrede for, at hypervisor-privilegierne kan føre til misbrug, mens næsten fire ud af 10 organisationer mener, at virtuelle miljøer er sværere at sikre end fysiske miljøer.

Spørgeundersøgelsen er udført af det europæiske analysefirma KuppingerCole.

Den viser, at 73 procent af de globale virksomheder bekymrer sig om, hvorvidt hypervisorernes beskaffenhed kan give problemer.

De er bange for, at de langtrækkende privilegier, som hypervisorer har, kan blive misbrugt af brugerne.

Ekstra lag

Herudover introducerer hypervisoren også et ekstra lag i virtualiserede miljøer, hvilket betyder endnu en sårbarhed, der kan udnyttes.

Mange organisationer har ifølge denne spørgeundersøgelse endnu ikke overvejet sikkerhedsimplikationerne.

49 procent af respondenterne har hverken implementeret styring af privilegerede brugere eller løsninger til håndtering af sikkerhedslogning.

Ukontrolleret datavækst er en anden mulig konsekvens af virtualiserede miljøer, som heller ikke imødegås af mange organisationer, selv om langt de fleste er klar over problemet.

Data sprawl - når det vokser vildt

81 procent af respondenterne anser ukontrolleret datavækst - såkaldt data sprawl - for at være "meget vigtig" eller "vigtig."

Selv om løsninger til data loss prevention (DLP) kan hjælpe med at håndtere risikoen for data sprawl, så har kun 38 procent af de adspurgte virksomheder implementeret en sådan løsning.

Kun 65 procent af respondenterne svarer, at de håndhæver en adskillelse af administrative opgaver på tværs af virtuelle platforme.

Det sker på trods af at dette ellers er anerkendt som best practice i virtualiserede miljøer.

Mange virksomheder har tilsyneladende noget imod at bruge de værktøjer, der kan automatisere denne proces, da over 40 procent af respondenterne ikke bruger den relevante software.

Desuden svarer kun 42 procent, at de udfører regelmæssig adgangsbekræftelse til privilegerede brugere eller i tilstrækkelig grad er i stand til at overvåge og logge privilegeret adgang.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere