Artikel top billede

Prosa udsat for heftig kritik om WikiLeaks-spejl

Beskyldninger om spionage og landsforræderi preller af på it-fagforeningen Prosa, som ikke fortryder sin Wikileaks-spejling. "Vi forventer flere medlemmer på grund af aktionen," lyder forsvaret.

Læs også:

Prosa-ungdom: Sådan spejler vi WikiLeaks

Få overblikket over WikiLeaks-sagen her.

Efter it-fagforeningen Prosas ungdomsudvalg i sidste uge opsatte en spejling af den omstridte web-sladrehank Wikileaks' hjemmeside for at bevare informationerne på nettet, har debatten raset på Prosa-hjemmesiden.  
 
I 170 debatindlæg har folk tilkendegivet deres holdning til Prosas Wikileaks-støtte.

Flere medlemmer er direkte negative over supporten til whistleblower-sitet.
 
"I er nu med til at offentliggøre en liste med terrormål, der viser, hvordan man som terrorist kan skade USA og dermed den vestlige civilisation mest muligt. Vi snakker her om fortrolige oplysninger der kan bruges i et angreb mod os, ikke bare noget diplomatfnidderfnadder," skriver Prosa-medlemmet Tue Westmark Steensen i Prosa-debatten.

Han sætter lighedstegn mellem støtten til Wikileaks og landsforræderi og spionage, da et af de lækkede Wikileaks-dokumenter har udpeget potentielle terrormål i Danmark.
 
Ryster ikke på hånden - mere
I lighed med Tue Westmark Steensen lufter flere medlemmer deres utilfredshed med Prosa-støtten ved at overveje deres medlemskab af fagforeningen.
 
Den slags udtalelser på Prosa-sitet får dog ikke fagforeningen til at ryste på hånden, selv om en af mændene bag serverspejlingen, Víðir Valberg Guðmundsson, fra Prosas ungdomsudvalg erkender, at fagforeningshænderne har rystet lidt undervejs i processen.
 
"Vi har naturligvis haft diskussioner om beslutningen, men i Prosas ungdomsudvalg var kun ét medlem ud af 35 imod spejlingen," siger Víðir Valberg Guðmundsson fra Prosas ungdomsafdeling. 
 
Flere medlemmer trods afgang
Han understreger, at flertallet af medlemmer i debatten har bakket op omkring spejlingen, selvom fagforeningen allerede har mistet en god håndfuld medlemmer som følge af Wikileaks-spejlet.
 
"Vi tror faktisk på, at aktionen samlet set kan give flere medlemmer, fordi initiativet styrker Prosa som en fagforening med klare holdninger til et frit internet," lyder det fra Víðir Valberg Guðmundsson.
 
Han understreger, at Prosa ikke spejler Wikileaks' hjemmeside for at provokere.

Spejlingen er derimod et direkte udtryk for beslutningen på foreningen egen delegerede forsamling i november, hvor fagforeningen vedtog, at den skulle arbejde for et frit og åbent internet.

[b]Få overblikket over WikiLeaks-sagen her.[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere