Artikel top billede

Dansk avis sender Wikileaks ind i Amazon-varmen

Wikileaks er tilbage på Amazon-servere takket være en landsækkende dansk avis, som tilfældigvis kom forbi Amazons cloudcenter med et Wikileaks-spejl under armen.

Læs også: Politikens WikiLeaks-manøvre går verden rundt.

Amazons verdensberømte web-boghandel er i weekenden blevet lagt ned af af et DDoS-angreb (distribueret denial-of-service) som følge af selskabets afvisende attitude mod sladrehankssitet Wikileaks.
 
Amazon var det første selskab til at vende Wikileaks ryggen - måske/måske ikke efter pres fra vestlige regeringer - men nu er Wikileaks tilbage i varmen på Amazon-servere.
 
Det skyldes, at dagbladet Politiken har valgt at spejle web-whistleblower-sitet på sin egen hjemmeside.
 
Til det formål har Politiken købt serverplads i Amazons cloudcenter, hvor Wikileaks blev smidt ud fra for mindre end to uger siden. 

"Vores valg af Amazon er tilfældigt, selv om jeg da godt kan se, at det er lidt pudsigt," bedyrer Per Palmkvist Knudsen, der er it-direktør hos mediekoncernen JP/Politikens Hus. 

"Der ligger ikke noget politisk motiv eller hævnaktion bag, at vores Wikileaks-spejling kører på Amazons servere," fortsætter han. 
 
Prøver sig frem i skyen
I tilfældet med at spejle Wikileaks var Amazon-valget det hurtige frem for det dybsindige valg, fortæller Per Palmkvist Knudsen.
 
"Amazon var hurtigt og nemt. Men jeg kan da godt se, at det ville være en fantastisk historie, hvis vi så blev smidt af Amazons services igen, selv om det jo ikke var meningen," siger han med et skævt smil i stemmen.
 
It-direktøren fra JP/Politikens Hus har tidligere forsøgt sig med Amazon-skyen, men Wikileaks-spejlingen er den eneste Politiken-service, der kører hos Amazon lige nu.

"Helt generelt tester vi forskellige cloud-udbydere, når der kommer en anledning til det. Amazon har vi tidligere brugt i nogle sammenhænge, og så har vi erfaringer med en del andre udbydere. På den måde er vi godt rustet, hvis vi på et tidspunkt skal ud i skyen med en masse services," forklarer Per Palmkvist Knudsen.

Læs også: Politikens WikiLeaks-manøvre går verden rundt.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere