Artikel top billede

Foto: Jørgen True

Telestyrelsen: TDC tager korrekt pris i fibernet

Prisen, som TDC tager for at give adgang til fremmede udbydere i TDC's fibernet, er rimelig, vurderer IT- og Telestyrelsen.

IT- og Telestyrelsen arbejder i øjeblikket på en ny model for, hvad det skal koste at leje sig ind i TDC's fibernet i Nordsjælland og København.
 
Indtil den er på plads, mener IT- og Telestyrelsen, at TDC's engrospriser skal fastsættes efter "historiske omkostninger".

TDC har fremsendt dokumentation til IT- og Telestyrelsen for, at TDC's priser er beregnet herefter. Og styrelsen giver TDC medhold i, at priserne ud fra dette princip er korrekte.
 
"Der er derfor ikke grundlag for nærmere justering af priserne i TDC's Fiber BSA-standardtilbud, indtil de LRAIC-regulerede priser træder i kraft," skriver IT- og Telestyrelsen.
 
BSA betyder Bit Stream Access, og det er et produkt, hvor ejeren af infrastrukturen giver en udefra adgang til at levere et bredbåndsprodukt. I det her tilfælde er det TDC, der giver adgang til udbydere som eksempelvis Waoo og Jay.net.
 
Arbejder på nye priser
Priserne i TDC's fibernet har været stærkt omdiskuterede, fordi Telenor har valgt at trække sig helt ud af nettet, mens andre udbydere har fundet prisen for høj. De har måttet hæve priserne på deres bredbåndsprodukter eller ændret på produkternes specifikationer.
 
Senest har udbyderen Waoo meddelt, at selskabet dropper at levere tv i TDC's fibernet, fordi TDC tager for høj en pris for den såkaldte multicast-teknologi, der giver mulighed for at tilbyde tv via bredbånd. Men den pris er rimelig, vurderer IT- og Telestyrelsen.
 
Den nuværende engrospris i TDC's fibernet bliver dog formentlig ændret 1. april, når IT- og Telestyrelsen forventer at have en ny prismodel klar.
 
I dag er kobbernettet reguleret og priserne derefter fastsat efter den såkaldte LRAIC-model, men der findes ikke en model for fiber-infrastruktur. Det er sådan en model, som IT- og Telestyrelsen forventer at have klar inden udgangen af første kvartal.
 
Læs mere om afgørelsen på IT- og Telestyrelsens hjemmeside. Klik her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere